Sutra u Sarajevu: Cjelodnevni Dječiji karneval

30.08.2013.  //  Teme  //  Nema komentara

Cjelodnevna zabava u organizaciji USAID-a, i Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, uz podršku sarajevske Općine Stari Grad održat će se u subotu 31. augusta dan pred odlazak reprezentacije Bosne i Hercegovine na ovogodišnje Košarkaško prvenstvo Evrope koje se od 4. do 22. septembra igra u Sloveniji.

Na Trgu oslobođenja – Alije Izetbegović od 15 do 18,30 sati bit će organizovan Dječiji karneval gdje će prisutni igrati košarku s našim reprezentativcima, veseliti se uz mađioničarske trikove i druge igre prilagođene djeci svih uzrasta.

Kako je za Manjine.ba saopćeno iz udruženja Svjetlo, u okviru Karnevala predstavit će se i mladi sa umanjenim sposobnostima koji će od 16,00 u svom paviljonu prodavati prigodne suvenire.

Šetnja za obrazovanje

U 18,30 s Trga Oslobođenja do Sportske dvorane Mirza Delibašić na Skenderiji bit će održana šetnja sa porukom da svako dijete u BiH treba imati odgovarajući pristup obrazovanju, bez ikakvih prepreka i bilo kakve diskriminacije. Ova šetnja promovira toleranciju, fer i ravnopravan pristup obrazovanju za sve, pogotovo djecu iz najugroženijih socijalnih grupa, saopćeno je iz USAID-a.

Revijalna utakmica

Istog dana će u sarajevskoj Skenderiji, od 20:00 sati biti odigrana revijalna utakmica izmedju sadašnje reprezentacije, predvođene Mirzom Teletovićem, i reprezentacije BiH iz 1993. godine, pojačane mladim košarkaškim nadama. Bit će uručeno priznanje prijateljima iz čitave bivše Jugoslavije koji su podržali nastup prve reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Posjetitelji utakmice će moći donirati sredstva za pomoć obrazovanju djece u BiH. Donacije će prikupljati nevladine organizacije, a bit će utrošene za gradnju pristupa školama za djecu sa invaliditetom, te nabavku medicinskih pomagala koja im nedostaju, kao i kupovinu udžbenika za najsiromašnije učenike širom BiH.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.