Samira Hurem: Od reorganizacije Saveza najviše je profitirao ženski fudbal

17.10.2013.  //  Novosti  //  Nema komentara

Otkada je počela stabilizacija i reorganizacija Fudbalskog saveza BiH, uslovi u ženskom fudbalu Bosne i Hercegovine su znatno poboljšani. Mislim da je u protekle četiri godina najviše profitirao ženski nogomet u BiH, izjavila je Samira Hurem, selektorica ženske fudbalske reprezentacije BiH.
Hurem je kazala Feni da je ženski fudbal danas na mnogo većem nivou u odnosu na protekle godine, na čemu može najviše zahvalitifinansijskim injekcijama Saveza i većim ulaganjima klubova u svoje pogone.

”Klubovi su ozbiljniji, mnogo više ulažu u razvoj igračica i veći je kvalitet lige, što se posebno osjeti u posljednje vrijeme. SFK 2000 iz Sarajeva, koji je 11 godina prvak BiH, u ovoj sezoni je prvi put izgubio utakmicu Premijer lige. To znači da i drugi klubovi napreduju i meni je drago zbog toga jer bez zdrave konkurencije nema napretka”, objasnila je selektorica BiH.

Hurem je čestitala nogometnoj reprezentaciji BiH na plasmanu na svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine.

”Da bismo postigli takav uspjeh nije dovoljno samo dobro igrati.Potrebno je stvoriti preduslove za dobar rad van terena, u čemu je Savez BiH bio više nego uspješan”, naglasila je Hurem i dodala da se nada da će se i ženska reprezentacija BiH za nekoliko godina plasirati na veliko fudbalsko takmičenje.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.