Alibašić i Bajrica najbolji sportisti sa invaliditetom u KS

15.01.2014.  //  Novosti  //  Nema komentara

Reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci Safet Alibašić i kuglašica Munevera Bajrica proglašeni su najboljim sportistima sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo u 2013. godini, javlja Fena.

Safet Alibašić je prošle godine s reprezentacijom BiH u poljskom Elblagu osvojio osmu uzastopnu titulu prvaka Evrope i proglašen najboljim smečerom turnira. U domaćem prvenstvu Alibašić s ekipom SPID-a je osvojio 13. naslov prvaka BIH.

U ženskoj  konkurenciji najbolja je bila članica  reprezentacije u kuglanju Munevera Bajrica, iz Sportskog društva slabovidih i slijepih Kantona Sarajevo, koja je u 2013. osvojila naslov državne prvakinje.

Na tradicionalnoj 15. manifestaciji izbora, koju je organizirao Savez udruženja za sport i rekreaciju invalida Kantona Sarajevo, održanoj večeras u Multimedijalnoj  sali Općine Novi Grad,  priznanja najboljim su uručili načelnik ove Općine Semir Efendić,  predsjednik Saveza sjedeće odbojke BiH Miralem Zubović.

Najuspješniji trener u protekloj godini je selektor repezentacije BiH u sjedećoj odbojci Mirza Hrustemović, dok je priznanje za najboljeg sportskog radnika dobio Zajko Hadžić. Najuspješniji kolektiv u muškoj konkurenciji je Klub sjedeće odbojke SPID, a kod žena reprezentacija Kantona Sarajevo u pikadu.

Specijalna  priznanja za  izuzetan doprinos u razvoju i unaprjeđenju sporta za invalide dobili su Semir Efendić,  Dževad Bećirević i Mirjana Močević.

Kako je istaknuto na manifestaciji, u protekloj godini velike uspjehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima još su ostvarili sportisti sa invaliditetom Sarajevskog kantona u streljaštvu, sportskom ribolovu, stonom tenisu, košarci u kolicima, plivanju, šahu i drugim sportovima.

Pokrovitelji manifestacije bili su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općina Novi Grad.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.