Obučiti nastavnike za rad s djecom s poteškoćama u razvoju

10.03.2014.  //  Novosti  //  Nema komentara

Neophodno je unaprijediti rad s djecom koja imaju poteškoće u razvoju, rečeno je danas tokom posjete ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Gorana Mutabdžije Javnoj ustanovi Centar ”Zaštiti me” u Banjoj Luci.

Dogovoreno je da Ministarstvo zajedno s Republičkim pedagoškim zavodom u narednom periodu organizira sastanak s rukovodstvom Centra “Zaštiti me” i Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora iz Banje Luke, JU Centra “Sunce” iz Prijedora i Zavoda za slijepe i slabovide “Budućnost” iz Dervente.

“Želimo da ove četiri ustanove organizuju tokom školskog raspusta obuku za nastavnike koji izvode nastavu za djecu sa poteškoćama u razvoju. Prije toga, planiramo pripremni seminar o ovoj temi s aktivima direktora škola. Cilj nam je da unaprijedimo vaspitno-obrazovni rad s ovom djecom“, rekao je Mutabdžija.

Centar “Zaštiti me” je jedinstvena ustanova ove vrste u Republici Srpskoj. Osim osnovne i srednje škole, u sastavu Centra je i internat. U ovoj ustanovi obrazuje se 165 učenika.

“Naš plan je da postanemo resursni centar koji će pružiti podršku djeci s posebnim potrebama, ali i njihovim roditeljima, kao i nastavnicima koji uče ovu djecu u redovnoj nastavi. Centar raspolaže stručnim kadrom koji može značajno unaprijediti vaspitno-obrazovni proces u Republici Srpskoj”, naglasila je direktorica Centra “Zaštiti me” Zorica Kuzmanović-Vasilić.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.