U Livnu će se graditi mini tereni za osobe sa poteškoćama u razvoju

20.03.2014.  //  Novosti  //  Nema komentara

Ugovor o realiziranju projekta “Izgradnja mini terena za ustanove za osobe s posebnim potrebama”, u vrijednosti od oko 100 000 maraka, potpisan je u srijedu u Livnu – saopćeno je danas iz te općine. Realizaciju tog projekta, kako u Livnu, tako u još osam bh. općina, pomaže Nogometni savez Bosne i Hercegovine u suradnji s lokalnim zajednicama.

Prema ovom projektu, u Livnu će biti izgrađena dva mini terena, nogometni i košarkaški, namijenjena djeci s poteškoćama u razvoju. Nogometni savez BiH financira 70 posto vrijednosti ovog ugovora, sredstvima osiguranim od UEFA-e, a trideset posto sredstava će izdvojiti Općina Livno.

Ugovor je potpisao livanjski načelnik Luka Čelan, ravnateljica Centra za socijalni rad Marija Maganjić i koordinator Nogometnog saveza BiH za infrastrukturu, stadione i sigurnost Nihad Hodžić. Načelnik Čelan izrazio je zadovoljstvo što je općina Livno jedna od devet općina u Bosni i Hercegovini u kojoj će projekt biti realiziran, a posebno činjenicom da namijenjen djeci s poteškoćama u razvoju.

“Nadam se kako će ovakav sadržaj u našem gradu doprinijeti poboljšanju uvjeta za djecu s poteškoćama u razvoju i da ćemo time obogatiti sadržaje koji će pomoći u razvoju naše djece”, kazao je livanjski načelnik. Koordinator Hodžić kazao je kako vjeruje da će se projekt u Livnu realizirati u iduća dva mjeseca. “Na odabranoj lokaciji u Livnu biti će izgrađena dva terena, jedan od umjetne trave veličine 24×16 metara i drugi od polivalentne podloge dimenzija 16×10 metara”, kazao je Hodžić.

Manjine.ba 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.