Mladi sa umanjenim sposobnostima na radionici o javnom zagovaranju

20.03.2014.  //  Novosti  //  Nema komentara

Varja Nikolić, predsjedavajuća općinskog vijeća Općine Centar, održala je na volonterskoj osnovi, edukativnu radionicu na temu „Javno zagovaranje“ , za članove  NVO altruista „SVJETLO“ .

Varja Nikolic u posjeti NVO Svjetlo

Varja Nikolic u posjeti NVO Svjetlo

. „Radionica mi se svidjela. Naučili smo kako da riješimo problem koji postoji tamo gdje živimo, te kako da okupimo ljude koji su zaainteresovani za rješavanje tog problema i predstavimo ga predstavnicima vlasti “-izjava je Mirsada Smajića, člana NVO altruista „SVJETLO“.

„ Svaka edukacija je korisna posebna ona koja će motivirati mlade s umanejnim sposobnostima da budu aktivni u rješavanju problema sa kojima se susreću. Gospođa Nikolić ima bogato iskustvo u radu organizacija civilnog društva i sada u zakonodavnim strukturama. Ovakva aktivnost je i dobar primmjer da svi možemo na različite naačine doprinijeti socijalnoj uključenosti osoba s umanjenim sposobnostima “- izjavila je Harisa Čauševića, izvršnog direktora NVO a,ltruista „SVJETLO“.

NVO altruista „SVJETLO“ ima za misiju pružiti podršku i stvoriti uslove da osobe s umanjenim spsoobnostima iskažu vlastite vrijednosti i budu korisni sebi i zajednici.

“Naše aktivnosti su alternativa izolaciji i socijalnoj isključenosti. U okviru programa Edukacija „Gaudeamus“ realiziramo aktivnosti koje imaju za cilj da kroz neformalno obrazovanje, mladi s umanjenim sposobnostima obnavljaju ili usvajaju nova znanja i vještine i koriste ih kako bi stekli što veću samostalnost”, poručuju iz ove organizacije

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.