Čuda su moguća: Collinovoj sreći nema kraja – on je pravi hokejaš!

21.03.2014.  //  Lica  //  1 komentar

Čuda su moguća! Stvarno jesu, reći će to i najsretniji jedanaestogodišnjak na planeti. Njegovo ime je Collin i on je dječak s umanjenim sposobnostima. Mislio je da je sam, da nema prijatelja i da ga niko ne voli. Ali, njegova mama znala je da to nije tako…

Ona je, naime, na Facebooku kreirala stranicu ‘Sretan rođendan Collin’ sakupivši za nekoliko dana više od dva miliona fanova. Prijedlozi su stizali, a stotine poklona već je bilo spremno za malenog junaka.

Ne sluteći šta se dešava, jednog sasvim običnog dana na ručku s porodicom, Collinu je ispunjen životni san. Ili makar njegov veliki dio. Oduvijek je želio biti profesionalni hokejaš, a kada je vodstvo lokalnog kluba Kalamazoo Wingsa, odlučilo da mu ponudi jednodnevni ugovor, njegovoj sreći nije bilo kraja. Tako će Collin u nedjelju na led – u dresu svog najdražeg kluba, sa svojim idolima. Bit će to njegov prvi nastup i sreća najveća.

Trener tima već mu je rezervisao posebno mjesto na klupi, on će učestvovati u cjelodnevnim aktivnostima tima, bit će dio pripreme meča, slušat će savjete trenera u svlačionici i strpljivo čekati svoje minute na ledu.

Tako je Collin sretan proslavio svoj jedanaesti rođendan, svjestan da je svijet prepun njegovih prijatelja. On nije sam kao što nijedno dijete ne treba biti samo. A njegova mama Jennifer i dalje ne može da vjeruje.

”Moj dječak sada ima više samopouzdanja. Ne brine ga ukoliko se ne sviđa drugoj djeci. Ne traži više prijatelje jer ih ima dva miliona”, govori Collinova mama.

 

 

One Comment on "Čuda su moguća: Collinovoj sreći nema kraja – on je pravi hokejaš!"

 1. ZLATAZIJADA 25.03.2014. at 19:38 ·

  DRAGI MOJI PRIJATELJI NADAM SE DA ME NISTE ZABORAVILI, VEC DUGO ME NIKO NIJE OBRADOVAO NITI JEDNOM RIJEČI NITI POKLONOM KOJE SU MI SADA NAJPOTREBNIJE KADA PROLAZIM KROZ TEŠKE DANE TUGE I ŽALOSTI STO IZGUBI SVOGA BABUKU …
  PRIJATELJI U NEVOLJI …..
  GDJE STE MI.. ČUJETELI MOJ ZOV ….
  JA VAS TREBAM MNOGO MNOGO MNOGO …..
  APEL MOJE MAME:
  poštovanje,
  Obracam vam se i molim za pomoc koja nam je hitno potrebna da nebudemo nezbrinute a bolesne , Od nedavno sam samohrana majka suprug mi umro njegova primanja su stala dok neostvarimo pravo na njegovu penziju a treba za to najmanje 3-4 mjeseca do tada imamo samo kcerkinu invalidninu jer je 100% invalid, djete siroče u invalidskim kolicima c.paraliza i epilepsija za njeno lijecenje i skolovanje ulazemo mnogo novca a sada ga nemamo vec dugujemo za kiriju i režije i dobile smo opomene sa rokom plaćanja, koji je jako kratak ostalo nam još 10-tak dana
  stanarina 250
  komunalije150,
  hrana ihigijena oko150,sve 550-600maraka,
  3xgodisnje banjsko lijecenje2.886.40km
  Prvog u mjesecu rok placanja il Zlati prekinut školovanje koje je mnogo želi uskratit joj njenu najvecu radost.NEDOZVOLITEi osevapite se o nju bolesno siroče a bez vas ni ja samohrana majka nemogu joj pomoći ija sam bolesna 70% invalid a i nezaposlena i nemam nikakva primanja ,molim vas ko zeli nam evo upute:
  -Posjete u kući,westernunion uplata,vrijednosno pismo il paket sa namirnicama za ishranu i higijenu na
  ČOLIĆ AJIŠA
  ul.Ramiza Salčina 7/6
  71000 N.Sarajevo
  Obavjestite nas na tel.0038761456576 il 0038732691436
  -Iz inostranstva i Bosne
  RAIFFEISEN BANK DD SARAJEVO
  SWIFT COD: RZBABA2S
  IBAN CODE: BA391613000043971998
  br.rač.4255 0310 0342 6003(Ajiša Čolić) https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.622502317815562&type=1
  MOLIM VAS DRAGI MOJI PRIJATELJI REAGUJTE ZNAM DA ME VOLITE I DA NEZELITE DA ZAVRSIM ….. NE NEĆU JER IMAM VAS SVOJE PRIJATELJE KOJI TO NECE DOZVOLITI…
  VOLI VAS VASA ZLATA

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.