Čestitke za Uskrs i Vaskrs, rukotvorine članova NVO Svjetlo

15.04.2014.  //  Teme  //  Nema komentara

Članovi NVO altruista Svjetlo, polaznici ArT LiNe radionice, su u povodu predstojećih blagdana Uskrsa i Vaskrsa, pripremili prigodne unikatne, ručno rađene čestitke. Na taj način, ova organizacija afirmiše rad mladih s umanjenim sposobnostima, te obezbjeđuje finansijska sredstva za kontinuiran rad ArT LiNe radionice.

Ponudom ovih čestitki, NVO altruista Svjetlo podstiče građane Bosne i Hercegovine, koji su sinonim različitosti,  da na tradicionalni način razmijene lijepe želje dragim osobama za predstojeće blagdane.

Unikatne čestitke, po pristupačnim cijenama od 2,20KM,  se mogu naručiti putem e-maila: svjetlo@svjetlo.ba ili pozivom na telefon 033/572-870.

ArT LiNe radionica, pokrenuta je u septembru 2005. godine i okuplja mlade s umanjenim sposobnostima koji se nalaze u porodici i nisu nigdje uključeni. Uključenost u kreativni rad je alternativa izolaciji i socijalnoj isključenosti. Mladi s umanjenim sposobnostima razvijaju vještine, osposobljavaju se da izrađuju unikatne radove koje potom prodaju i omogućuju da ostvare simbolične nagrade ali i vlastitim trudom obezbijede kontinurirani rad ArT LiNe kreativne radionice.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.