Ekološka akcija “Očistimo Evropu”

09.05.2014.  //  Novosti  //  Nema komentara

NVO altruista „SVJETLO“ u okviru ekološke akcije „Očistimo Evropu“, u subotu će organizirati ekološku akciju „Lijepa su samo čista naša dvorišta“ – Bačići. Ekološka akcija „Očistimo Evropu“ se istoga dana realizira u 15 država Evropske Unije, kao i u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Turskoj…

Mladi s umanjenim sposobnostima NVO altruista „SVJETLO“ vlastitim aktivizmom žele pokazati odgovornost prema zajednici u kojoj živimo i u oblasti ekologije. Edukacijom žele razviti svijest o zaštiti čovjekove sredine, značaju osnovnih elemenata životne sredine (vodi, vazduhu, zemljištu, biološkom diverzitetu) i aktivizmu.

Građani i stanari stambenog naselja ulice Hifzi Bjelevca su pozvani da im se pridruže u ovoj akciji od 10 do 12 sati. Samo u slučaju nevremena, obilnih kiša akcija će biti odložena. Akciju u BiH koordinira Fondacija “Iskre znanja”.

U 2013. godini ova organizacija realizirala je 10 volonterskih ekoloških akcija na uklanjanju ekološkog otpada sa javnih površina, a ove godine četrnaest članova NVO altruista „SVJETLO“ učestvovalo je u eko akciji uređenja parka preko puta gradske Vijećnice.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.