Ljekari ismijavali pacijenta koji se tresao u agoniji?!

18.08.2014.  //  Teme  //  Nema komentara

Bahato, bezobzirno i neljudski, poput gospodara života i smrti, ponašali su se ljekari i medicinsko osoblje šabačke bolnice, u Srbiji, prema Krsti Milinkoviću (77) iz Mačvanskog Prnjavora.

Ovako za “Novosti” govori njegova supruga Ikonija Milinković, koja kaže da joj je sada jedina satisfakcija da o svojoj “golgoti” progovori u javnosti.

” Umesto da ga odmah primi u bolnicu, lekar na internom odeljenju, u subotu uveče, kada smo se prvi put obratili, vratio nas je kući. Kada je vidio kako pokušavam da pomognem mužu da se smesti na krevet, da bi mu uradio EKG, uputio mu je reči: “Kako te nije sramota da ti žena pomaže, vidi koliki si čovek” priča Ikonija,a prenosi Telegraf.

Milinkovići su, poslije gotovo pola vijeka u Frankfurtu, riješili da se vrate u rodni Mačvanski Prnjavor. Krsta je bio srčani bolesnik, sa ugrađenim pejsmejkerom, zbog čega je, neposredno prije polaska na put, bio na redovnim pregledima kod svog kardiologa u Njemačkoj.

” I šabački ljekar koji nas je vratio kući, zadovoljan rezultatom EKG-a, nije primetio da Krsta ima moždani udar. Izgubili smo čitav dragoceni dan, da bi se u nedelju obreli na Urgentnom prijemu u Šapcu”,  nastavlja Ikonija.

Umjesto da ga odmah prime, Krstu su ostavili da leži na krevetu na hodniku ispred vrata dobrih 15-ak minuta, a nesrećni čovjek se, očigledno u agoniji, trzao cijelim tijelom. Ikonija je, ipak, posebno kivna jer je umjesto pomoći, dobila još jedan nesuvisli komentar od medicinskog osoblja: “Vidi dedu kako se rita! Koliko taj ima snage”. Smjestili su ga na odjeljenje neurologije.

Pošto je sutradan insistirala da vidi muža, ostavili su je da pričeka, da bi je, poslije nekog vremena prozvali i, kako kaže, bez riječi uvoda ili pripreme, saopštili: “Milinković Krsta je umro prije sat vremena”, prenose Nezavisne.

Direktorka šabačke bolnice Zora Nikolić, nije željela da komentariše ovaj slučaj.

Ipak, Dragan Dragojević, zadužen za odnose sa javnošću, objasnio nam je da, po Zakonu o zaštiti pacijenata, bolnica nema obavezu da reaguje sve dok Ikonija Milinković ne pokrene proceduru kod zaštitnika pacijenata ili se ne obrati pravnoj službi.

Greška?

Krsta Milinković umro je 21. jula u 12.55 sati, bar prema dokumentaciji Opšte bolnice u Šapcu. A prema opštinskoj evidenciji, smrt je nastupila u 15.55 sati istoga dana. Ikonija se sa pravom sada pita, da li da vjeruje da je nastala još jedna gruba omaška ili nešto drugo.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.