Muhamed Bešić vrijednom donacijom reprezentaciji beskućnika BiH pomogao da ode na prvenstvo u Čile

03.10.2014.  //  Teme  //  Nema komentara

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić donacijom u iznosu od 5.000 eura pomogao je reprezentaciji beskućnika u futsalu iz BiH da odu na svjetsko prvenstvo koje se održava u Čileu.

Naime, nakon tragičnih poplava koje su zadesile stanovništvo BiH, i uloženih ogromnih napora i aktivnosti na projektima pomoći stradalom stanovništvu, u Udruženju “Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus” iz Doboj Istoka, bili su pomalo skeptični da će uspjeti osigurati sredstva za učešće reprezentacije beskućnika u futsalu BiH na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu beskućnika koje se igra u Čileu za 24 dana.

Međutim, odlazak naše reprezentacije beskućnika sve je izvjesniji.

Naime, zahvaljujući Bešiću, momcima s margine društva, san postaje java, i imat će čast braniti boje svoje zemlje te prvi put putovati izvan granica naše zemlje.

Bit će to dvanaesto po redu, a za reprezentaciju BiH treće uzastopno Svjetsko prvenstvo beskućnika. Kažemo ‘bit će’ jer sada je već izvjesno da će reprezentacija BiH naći svoje mjesto na putu za Čile, gdje ih čeka još 45 drugih zemalja učesnica”, kaže selektor Elmedin Škrebo.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.