Pravo Ljudski poziva: Škola dokumentarnog stripa ‘Zumiraj strip’

09.11.2014.  //  Novosti  //  Nema komentara

Povodom Zumiraj Prava programa za mlade koji se ove godine održava od 14. do 16. novembra u Sarajevu, u sklopu 9. Pravo Ljudski Film Festivala (12. – 17. novembar), otvoren je poziv naprvu škola kreativnog dokumentarnog stripa.

Zumiraj strip! organiziran je uz podršku SHL Fonda omladinskog angažmana, a učesnici će raditi pod vodstvom tutora Filipa Andronika i Nevena Misaljevića.
Zumiraj strip za festival predstavlja još jednu platformu, poligon i igralište, sve u sklopu ovogodišnje teme Budućnost je sada!

Naglasak je da se kroz strip, podjednako jasno i učinkovito kao i kroz druge umjetničke forme, sadašnjost može stvarati, odmjeravati, propitivati i prepravljati.

Strip je kreacija, alternativni način izražavanja, konstruktivna kritika i komunikacija. Ali više od svega, strip je, kroz ovu školu, prilika da svi zainteresirani pošalju svojim stripovima svoje odmjerene, kreatvine i hrabre poruke, zahtijeve i najšarenije planove za sadašnjost, a potom i za budućnost, stoji u saopćenju organizatora.

Poziv je otvoren za sve mlade iz Bosne i Hercegovine, sa ili bez iskustva u pravljenju dokumentarnih stripova u uzrastu od 17 do 21 godine.

Zumiraj strip! održat će se u Sarajevu od 14. do 16. novembra, a troškove puta, smještaja i hrane tokom škole snosi Pravo Ljudski.

Ostalo je još 4 dana za prijave, a svi zainteresovani mogu se javiti na e-mail adresu zoomrights@pravoljudski.org, a poziv na učešće, prijavni formular i sve informacije vas čekaju na web straniciwww.pravoljudski.org.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.