WHO: Ebola odnijela skoro 5.000 života

10.11.2014.  //  Teme  //  Nema komentara

Svjetska zdravstvena organizacija je saopštila da je epidemija ebole odnijela 4.951 ljudski život od ukupno 13.567 zaraženih u osam zemalja širom svijeta, piše Tanjug.

U najnovijim podacima WHO-a primijetan je porast smrtnih slučajeva za 31 u odnosu na podatke od prije dva dana, dok je broj ukupnih slučajeva oboljelih smanjen za 136, javila je agencija Reuters.

Najveći broj inficiranih smrtonosnom hemoragičnom groznicom otpada na tri zapadnoafričke zemlje – Gvineju, Liberiju i Sijera Leone, ali bilo je i sporadičnih slučajeva u Nigeriji i Senegalu, koja je sada proglašena za zemlju bez ebole, kao i u Španiji, SAD-u i Maliju.

Liberija je najteže pogođena zemlja, ali se može primijetiti pad širenja virusa, iako borba da se obuzda epidemije ni izdaleka nije dobijena, navedeno je iz WHO-a.

Svih 83 zdravstvenih radnika u Španiji koji su bili na posmatranju zbog sumnje da su zaraženi zaraznom bolesti završili su prvi 21-dnevni period inkubacije, ali drugi period 21-dnevnog nadzora mora da prođe, prije nego što Španija može da bude proglašena za zemlju bez ebole, saopšteno je iz WHO-a.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.