Prijedorski ljekari pacijentu odstranili zdrav organ

21.11.2014.  //  Teme  //  Nema komentara

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor 27. oktobra zaprimili su prijavu s navodima da je prilikom operacijskog zahvata obavljenog u julu mjesecu tekuće godine, u javnoj zdravstvenoj ustanovi u ovom gradu, uslijed nepridržavanja pravila zdravstvene struke, izvršeno odstranjivanje zdravog organa.

Poduzimajući operativne mjere i radnje i postupajući po prijavi, te uvidom u priloženu medicinsku dokumentaciju oštećenog lica, policijski službenici su utvrdili da je lice prije operativnog zahvata imalo organ, dok na kontrolnim nalazima obavljenim poslije operativnog zahvata, nije uočeno postojanje organa.

Daljim radom, a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i uz naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, u Kliničko-bolničkom centru Banja Luka obavljen je detaljan tjelesni pregled oštećenog lica kojom prilikom je utvrđeno nepostojanje organa.

U toku je dokumentiranje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Podružna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nesavjesno pružanje ljekarske pomoći“ protiv lica M.L. iz Banje Luke, saopćeno je iz CJB Prijedor.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.