Žena ga natjerala da bira između nje i njihovog sina rođenog sa Downovim sindromom

07.02.2015.  //  Teme  //  Nema komentara

Samuel Forrest iz Novog Zelanda je u jednom trenutku bio sretno oženjen muškarac koji je očekivao dijete, a u drugom je preživljavao pravu noćnu moru.

Naime, njegova supruga Ruzan Badalyan Lea je rodila u armenskoj bolnici 21. januara, a samo nekoliko sati kasnije, otac je dobio ultimatum – žena koju voli ili novorođeni sin Leo.

Ruzan ga je odbijala pogledati jer navodno u armenskoj kulturi, djeca sa poteškoćama i oboljenjima poput Downovog sindroma “donose sramotu cijeloj porodici”.

“Pedijatrica je izašla iz sobe s tim malenim smotuljkom. Pokrila je njegovo lice, a bolnica mi nije dopustila da vidim ni njega ni suprugu. Tada je doktor pojasnio da postoji problem. Uveli su me da ga vidim, pogledao sam ga i rekao da je prekrasan, savršen i da ću ga apsolutno zadržati”, govori Samuel za ABC News.

Ni u jednom trenutku nije pomislio da ga napusti, ali kada se napokon susreo sa suprugom, ona mu je zaprijetila da će ga ostaviti ako zadrži sina. Ruzan se razvela od Samuela sedam dana kasnije.

Samuel je stoga pokrenuo crowdfunding kampanju kako bi skupio novac da sa sinom pobjegne iz Armenije i preživi u Aucklandu, a za 24 sata skupio je preko 100 hiljada dolara.

Dio novca bit će potrošen kako bi se pomoglo roditeljima u Armeniji koji odgajaju djecu s poteškoćama u razvoju, a dio novca završit će na računu armenskog sirotišta koje zbrinjava bebe s Downovim sindromom.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.