Indijsko vjenčanje dvojice mladića i proslava na LGBT paradi u Mumbaiju

15.02.2015.  //  Lica  //  Nema komentara

Dvojica mladića, V. i M. iz Mumbaija, odlučili su se vjenčati i na taj način definitivno ozvaničiti svoju ljubav i četverogodišnju vezu.

Obojica su članovi LGBT zajednice u Mumbaiju, a vjenčali su se 31. januara 2015. godine. Nakon vjenčanja, u svojim tradicionalnim svečanim odijelima otišli su na LGBT paradu u Mumbaiju. 

Za BuzzFeed su govorili o vjenčanju i objasnili da je svečanost održana u kući njihova prijatelja u Jogeshweri, a prisustvovali su samo bliski prijatelji i nekoliko članova obitelji koji su već znali za vezu dvojice dvadesetsedmogodišnjih mladića.

Vjenčanje je bilo tradicionalno indijsko – prisustvovao je i učitelj sanskrta i provedeni su svi običaji.

„Naša veza je sada jača“, kazali su mladići, dodavši da ih ipak ne podržavaju svi, ali im je najteže zbog roditelja koji ne odobravaju njihovu vezu.

Ipak, vjenčanje je organizirano uz pomoć prijatelja koji su im velika podrška.

Bili su suočeni s teškoćama oko svećenika koji će voditi ceremoniju jer mnogi nisu željeli, ali i to je uspješno završeno – pandit (svećenik) morao je nešto malo izmijeniti i prilagoditi zavjete i tekstove jer je riječ o vjenčanju dva muškarca. 

Homoseksualnost je zabranjena u Indiji na temelju člana 377 od indijskog kaznenog zakona koji datira iz 1860. godine kad je Indija bila pod britanskom vlašću.

Pogledajte kako je izgledalo vjenčanje ovih mladića u fotogaleriji.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.