Pakistanac ubio deset članova porodice jer rodica nije htjela da se uda za njega

08.04.2015.  //  Novosti  //  Nema komentara

Nasilje nad ženama je planetarna pošast. Dokazuju to svakodnevno slučajevi koji se dešavaju širom svijeta. Nakon jučerašnji šokantne vijesti da je muškarac u Srbiji mučki isprebijao suprugu do smrti,danas stiže vijest iz Pakistana.

Pakistanac, koji se razbjesnio nakon što je njegova rodica odbila da se uda za njega, ubio je 10 članova svoje šire porodice. Ovaj zločin desio se samo nekoliko godina nakon što je isti muškarac ubio četiri člana uže porodice iz istog razloga.

Policijski službenik Šahid Kan rekao je da se napad dogodio u nedjelju ujutro u pakistanskoj pokrajini Hiber Pahtunhva na planinskom sjeverozapadu.

Kan je izjavio da je Gul Ahmed, muškarac osumnjičen za izvršenje napada, još u bijegu. Kan je rekao da je Ahmed ubio svog ujaka, tetku i osmero rođaka među kojima je i rodica koju je želio oženiti, prenio je Associated Press.

On dalje navodi da je Kan ubio svoje roditelje i dvojicu braće jer su je željeli oženiti. Policija ga nikad nije uhapsila za ta ubistva.

Pakistan je zemlja u kojoj se često dešava nasilje zbog neprihvaćenih bračnih ponuda, koje obično ne bude sankcionisano.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.