Baka Jasna: ‘Ima još divnih mladih ljudi, spremnih da pomognu’

13.04.2015.  //  Lica  //  Nema komentara

Svakodnevno smo suočeni s bezbroj negativnih priča, poruka, događaja… Sve to oduzima mnogo energije, onesposobljava nas da radimo i razmišljamo pozitivno. No kada čujete ili pročitate nešto pozitivno, a događa se u našem okruženju, shvatite kako nam malo treba.

Jasna Bečević, vrijedna i vedra baka o kojoj smo i ranije pisali na portalu Radiosarajevo.ba podijelila je na svom Facebook profilu nešto što je lošu situaciju u kojoj se našla učinilo beskrajno pozitivnom. Njen status je i nama uljepšao dan, a napisala je:

“Danas na dijelu autoputa od Sarajeva prema Zenici, vozimo se moja prijateljica i ja i odjedanput nešto zabruji jako neugodno, kola se počeše tresti, ona vrlo pribrano pređe u zaustavnu traku. Izađemo iz auta, a ono prednja desna guma ode skoro u komadiće. Gledamo tako zbunjeno, ona pokušava izvaditi telefon da zove pomoć na cesti BIHAMK, kad iz daleka, s uporednog s autoputem starog puta žurno nam priđe jedan momak, vidi naš problem, pita imamo li rezervnu gumu, uredno pređe preko ograde i za tren nam promijeni gumu, uredno vrati sve na svoje mjesto, a na pitanje koliko smo dužni sav iznenađen reče da naravno nismo ništa dužni, pa valjda je normalno da pomogne. Jedva je primio nešto makar za “kafu”. Reče da se zove Irfan. Pa, Irfane, tebi i takvima, do neba hvala što postojite, vraćate nadu da ima još dobrih i pažnje vrijednih mladih ljudi.Možda bi se neko naslađivao dvjema sijedim glavama koje su imale problem na cesti, ali Irfan nije, Irfan je pomogao, učinio nešto lijepo, a nama uljepšao dan i nastavak putovanja i pokazao nam da ima nade… Hvala ti, Irfane!”, napisala je baka Jasna.

Dijelite pozitivne priče, jer samo tako lakše ćemo se nositi sa svim onim s čim se svakodnevno susrećemo.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.