Otac ranjenog sirijskog dječaka: Moj sin čeka operaciju kako bi dobio ‘novo lice’

06.05.2015.  //  Teme  //  Nema komentara

Petogodišnji Mustafa Bekkur, koji je ranjen u napadu barel bombama snaga sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u gradu Idlibu, svaki dan osjeća bol i strahote ratnog vihora, javlja Anadolu Agency (AA).

Otac Mahmut Bekkur (48) sa Mustafom boravi u kući rođaka u mjestu Reyhanlı u turskom gradu Hatayu kako bi se njegov sin što prije oporavio od teških ozljeda.

Zbog rana na licu, Mustafa trenutno ne može pričati i otežano jede, ali se nada da će biti operisan kako bi dobio “novo lice”. Njegov otac Mahmut je za AA ispričao kako je prije četiri mjeseca na njihovu kuću bačena barel bomba. Istakao je kako je njegov sin tada ranjen u predjelu lica.

“Bomba koja je bačena iz aviona izazvala je rane na licu moga sina. Kada sam vidio da je ranjen, bio sam u velikom šoku. Nije bilo bolnice u Siriji gdje bi se liječio, pa smo rješenje potražili u Hatayu. Prešli smo granični prijelaz u Reyhanliju i ovdje su nam ljekari odmah izišli u susret”, ispričao je otac dječaka.

Napomenuo je kako je njihova kuća u Siriji ostala pod ruševinama i dodao kako mu je ostatak porodice ostao u domovini.

“Osim Mustafe imam još četvero djece. Hvala Bogu njima nije bilo ništa. Sada su u Siriji. Kada se Mustafa oporavi vratit ćemo se u domovinu. Mustafa sada otežano jede i ne može pričati. Zbog bolova ne može ni spavati”, kazao je Mahmut.

Ističe kako njegov sin očekuje da će biti podvrgnut estetskoj operaciji kako bi zacijelio rane po licu.

“Neke stvari još ne razumije, jer je mlad, ali kad odraste ne želim da se prisjeća ovoga što je doživio”, rekao je otac dječaka.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.