Dva dječaka u selu od devet stanovnika

09.09.2015.  //  Teme  //  Nema komentara

U selu Pribelja smještenom na padinama planine Vitorog 20 kilometara od Glamoča gdje su 1991. Scarpe Kobe 11 albion gold Air Jordan 3 živjela 233 stanovnika, danas živi tek njih devet, a među njima i trogodišnji Mitar i njegov jednoipogodišnji brat Duško. Air Jordan 11 Uomo buty siatkarskie asics allegro buy albion silver air jordans free shipping Otac Jovan i mama Dragana bave se stočarstvom.

“Vratio sam se ovdje 2000. Nike Air Jordan Baratas albion silver Goedkoop Nike Schoenen 2017 godine i otada uglavnom živim tu. nike air max 1 mujer Air Jordan 14 Uomo buy albion gold Nike LeBron James 13 Bavim se uzgojem ovaca, imamo krava, i ide dobro, uspijem uposliti i čovjeka koji mi pomaže oko ovaca, zadovoljni smo životom ovdje”, priča nam Jovan Subašić dodajući kako imaju mogućnost da žive u Glamoču, ali kako u gradu ne vidi perspektivu. Asics Gel Lyte 3 męskie

 • NIKE LUNARGLIDE 8
 • O ovoj obitelji piše UNICEF-ov portal Zasvakodijete.ba. Cleveland Cavaliers albion silver cheap albion silver Air Jordan 11 Donna Njihov mobilni medicinski obišao je ovu porodicu i uvjerio se da su djeca zdrava i odlaze na redovne sistematske preglede.

  Struju za kuću dobija od solarnih panela i dovoljna im je za osnovne potrebe, ako im treba neki jači aparat onda uključuju agregat.

  “Gledam na vijestima kako propadaju preduzeća i fabrike, a ovdje se imam čime baviti i bavim se poslom koji volim”, dodaje Jovan. Nike Air Max 2017 Heren blauw Fjallraven Kanken Classic cheap albion gold Nike Air More Uptempo Suprugu Draganu koja je rodom iz Prijedora upoznao je dok je studirao šumarstvo u Banja Luci, a nakon braka su odabrali da žive u Pribelji.

  “Dođi ovamo da vidiš ptičice!”, zove nas Mitar u šupu pored kuće i u uglu pokazuje svijeno malo gnijezdo u kojem su ptići. LeGarrette Blount Jersey Canotte Indiana Pacers

 • Nike Air Max 2017 Women
 • Onda nam pokazuje pse, a posebno drag mu je Jazo.

  “Bio je lutalica, okolo se vrtio, pa smo ga počeli hraniti i sad je s nama”, priča nam Jovan a Mitar je već otrčao do traktora, pa nam donio dva kamiončića i pokazao autić kojim se vozi po dvorištu. nike air huarache femme pas cher mochilas kanken big cheap albion gold Vani je vjetrovito pa je mali Duško ostao u kući s mamom.

  “I on voli biti vani kad je lijepo vrijeme, igraju se s igračkama, vole životinje, i drago im je ići s tatom vani i vozati se u autu”, priča nam mama Dragana. Womens Air Jordan 6

 • Femmes Air Jordan 11
 • buy albion gold Mitar i Duško su jedina djeca u selu i okolici, tata Jovan kaže da su prošlu zimu s izuzetkom tek nekih desetak dana proveli u selu, a mama Dragana kaže da povremeno odu u posjetu kod njene rodbine u Prijedor gdje se imaju priliku igrati s djecom, a s tatom odu i do Glamoča.

  “I kad odemo u Prijedor, njih dvojica se drže skupa, treba im malo vremena da uđu u kontakt s drugom djecom ali vec drugi-treći dan se igraju sa svima”, priča Dragana.

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.