Kerim Iković: Meni mrtvom to ništa ne znači

11.09.2015.  //  Teme  //  Nema komentara

Moje ime je isto kao i kod onih prije mene, koje ste već ispratili, i zato me, molim vas, ne pitajte. Hoću da vam kažem… evo su me neki dobri ljudi opremili za put, za put u Potočare, ne poznajem ih, ali, hvala im.

 • Air Max 2017 Nero Donna
 • Nije vala lako ni kosti slagati. adidas 2017 pas cher Air Jordan 9 Retro Nike Air Max 2016 Dames blauw

  Piše: Kerim Iković za Radiosarajevo.ba

  Tri puta su me zatrpavali i poslije otkopavali, pa sam tako negdje izgubio desnu ruku i obje noge, te nešto rebara, ali, meni mrtvom to ništa ne znači. New Balance 1600 damskie Arizona Wildcats stan smith adidas dames Ne sjećam se najbolje, mislim da me je Alemin sinprvi nosio do jame, prije nego što je i sam završio u njoj. buy albion gold Bilo mi je šesnaest godina i bio sam baš dobrano smršavio, pa mi je valjda halalio ako sam mu bio težak. GS Air Jordan 13 Nike Air Max 90 Donna Teško je kad mrtav mrtvog nosi.

  Dvadeset godina su me tražili otkako je prvi metak prošao kroz moje tijelo i odveo me u smrt. albion gold Posljednji put su me iskopali, bar dio mene, po danu, čisteći mi kosti i lobanju nekim četkama. Ranije su me iskopavali noću, bagerima, utovarali u kamione i prenosili u neku drugu jamu, u kojoj sam, pokazat će se poslije, bio samo u prolazu do neke druge jame. chaussures nike Konačno, kad su me našli, bar ono što je ostalo od mene, rekao sam - Bože, hvala ti, zbog živih, zbog mojih, jer meni mrtvom to ništa ne znači.

  Mati i moje dvije sestre će biti tamo da me dočekaju i isprate, nekako, u isto vrijeme. Nike Kobe Shoes Nike Air Max 90 Femme Rose albion silver Valjda se to samo u smrti dešava. Under Armour Curry 2.5 cheap albion silver Ne znam kako ovo da kažem, pa ću reći onako kako i mislim. Ja se nadam se će ovo biti i posljednji put da zemlju posipaju po meni, ako ništa ono zbog živih, zbog majke i sestara mojih, iako to meni mrtvom ništa ne znači. Doudoune Parajumpers Harraseeket Nije im lako, a nije bilo ni meni dok su mi babu odvodili. One to srećom nisu vidjele, a bilo ga strah i za mene i za sebe. Parajumpers High Fill Power Light Long Bear cheap albion gold Ne znam jesu li i njega više puta iskopavali i onda opet zatrpavali. Možda će mater znati više, pa će mi na mezaru nešto više kazati. Saint Joseph’s Hawks Materi sam u san dolazio, onako bez riječi, bez objašnjenja gdje da me traži. Jamie Collins buy albion gold nike air max 1 essential donna Sestrama nisam, mlade su i život je pred njima, bolje da se ne sekiraju.

  Znam samo da me, eto, ubilo, a da mi ni imena nije znalo.

  Kako ne stigoh srednje škole završiti, nisam baš nešto rječit, ali, ne treba mi škola da kažem da me bilo je strah umrijeti, pa sam se nekako nadao do posljednjeg trenutka. AIR MAX 2016

  Parajumpers Femme Extra Long Sve sam mislio da će ovo sve nestati. Jordan Flight Mislio sam da će me razmijeniti, bar su meni i drugim tako obećali. Adidas NMD Heren nike air max 2016 grijs Nije sve nestalo, nestao sam samo ja. Zažmirio sam da ne gledam u puščane cijevi ispred i jamu iza mene, a valjda od velikog straha nisam mogao ni plakati. Smrt je došla brzo, samo je čekanje potrajalo.

  Sada, prije nego me opet zemljom pokriju, čujem žive kako mrtvim pričaju. buy albion silver adidas zx flux męskie U neku me rezoluciju stavljaju, a ja to ne razumijem, a i da razumijem, meni mrtvom to ništa ne znači. Valjda se to učilo u višim razredima u koje nisam stigao ići. nike tn requin pas cher Nike SB Air Zoom cheap adidas uk Znam samo da me, eto, ubilo, a da mi ni imena nije znalo. cheap albion gold Bit će da me je baš mrzio, inače mi valjda ne bi tako presudio. Goedkoop Nike Schoenen Kao da mu je neko rekao da treba da me se boji, pa je onda od velikog straha počeo da me mrzi.

  Sad kad razmišljam, prije nego me u kabur spuste, volio bih da znam da li me se još uvijek boji, pa me i sada mrzi, ili ga je prošlo.

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.