KS: Urediti listu lijekova kako se sistem zdravstvene zaštite ne bi urušio

21.10.2015.  //  Novosti  //  Nema komentara

Povodom utvrđivanja nove odluke o listi lijekova za Kanton Sarajevo i njenog usaglašavanja s federalnom esencijalnom listom, Trevor Siemian Jerseys albion gold Andrelton Simmons Jersey premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković organizirao je i održao jučer sastanak s predstavnicima Ministarstva za zdravstvo KS-a, adidas y3 homme Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO), direktorima svih kantonalnih javnih zdravstvenih ustanova, Andrelton Simmons Jersey albion silver kao i članovima Komisije za lijekove KS-a koja je pripremila prijedlog buduće liste.

„Opredjeljenje Vlade je da donošenje ovog važnog dokumenta bude što transparentnije, asics italia cheap albion gold Canotte Phoenix Suns da se konsultira struka, Canotte Los Angeles Clippers Air Jordan 2 Retro cheap albion silver nike air max 2017 goedkoop ali i da se izvrši jedna ozbiljna revizija liste koja je u primjeni u Kantonu Sarajevo. adidas gazelle homme Adidas NMD PK Runner asics gel nimbus 17 donna Cilj nam je da dobijemo što kvalitetniju novu listu lijekova čije izmjene neće biti nauštrb građana našeg kantona, New Balance 990 homme Cameron Newton – Auburn Tigers Scott Kazmir Authentic Jersey nego onih koji su kroz razne malverzacije s lijekovima na listi ostvarivali ličnu korist i tako oštetili budžet, Nike Air Jordan a građane uskratili za bolju zdravstvenu uslugu“, naveo je premijer Konaković.

Premijer je istaknuo da troškovi ZZO-a za lijekove sa esencijalne liste svake godine rastu za oko pet miliona KM, New Balance 1400 homme buy albion gold Nike Store te da su za posljednje četiri godine dostigli cifru od oko 20 miliona KM. ffxiv gil for sale nike air max 2017 grijs

 • Nike Roshe Run Dames
 • buy albion silver Nike Scarpe Italia Ako se taj trend nastavi postoji opasnost od urušavanja sistema zdravstvene zaštite u Kantonu Sarajevo, Nike Air Max 2016 Dames nike air max pas cher buy albion gold istaknuto je. Nike Air Max 1 femme adidas superstar Scarpe Nike Store Troškovi su se povećavali uprkos tome što nije bilježeno drastično povećanje broja osiguranika i korisnika recepata.

  Sve su to indikatori da je revizija potrebna, Adidas Superstar Femme Portee Air Jordan Future Shoes adidas neo donna a kako je najavljeno, cheap albion gold cheap nike trainers njome će biti obuhvaćena i praksa propisivanja i izdavanja lijekova.
  Procjene su da bi se kroz evidentiranje i sprečavanje propusta i neregularnosti mogle ostvariti višemilionske uštede koje bi se usmjerile u druge prioritete u zdravstvu i osiguranje kvalitetnije zdravstvene zaštite.

  „Ovo je prvi put da je sastanak organiziran u ovom sastavu,

 • Scarpe adidas Ultra Boost
 • Lawrence Taylor Jersey ali i da direktori javnih zdravstvenih ustanova imaju mogućnost učešća u kreiranju liste lijekova. Goedkoop Nike Air Max 2017 To je jedini ispravan način da dođemo do najboljeg rješenja“, Air Max 87 Pas Cher

  LeGarrette Blount Jersey rekla je direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS-a Sena Softić-Taljanović.

  Učesnici sastanka su dali nekoliko konkretnih prijedloga i sugestija na ponuđeni prijedlog liste,

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.