Žene Senegala sve češće u ulozi automehaničara

26.10.2015.  //  Lica  //  Nema komentara

U Dakaru, glavnom gradu Senegala, već deset godina sve više žena bavi se automehaničarskim poslovima, piše Anadolu Agency (AA).

Visoka stopa nezaposlenosti “tjera” žene na “muške” poslove. buy albion gold

 • nike free run 5 0 nero uomo
 • Ponekad imaju mobilne štandove na ulicama, gdje vrše manje popravke, a ponekad imaju i vlastite automehaničarske radnje.

  Jedna od takvih žena je i Ndeye Coumba Mbengue koja je u razgovoru s novinarom AA istakla da je obrazovanje stekla u jednom centru za obuku koji je otvoren u zajedničkom projektu Japana i Senegala. goedkoop nike air max Odmah nakon toga, radila je u fabrikama poznatih francuskih i japanskih automobilskih kompanija.

  Međutim, dala je otkaz, jer je željela otvoriti vlastitu automehaničarsku radnju.

  “Nema mnogo žena u ovom sektoru. nike tn homme 2017 buy albion silver Ja sam otvorila ovu radnju da mogu poslovati, ali i da druge žene naučim zanatu”, kazala je Mbengue i dodala da mnoge firme ne žele zaposliti žene, jer smatraju da će u određenoj životnoj dobi izgubiti snagu. adidas pure boost homme fjallraven kanken uk cheap albion gold Golden State Warriors Međutim, ona smatra da žene ove poslove obavljaju jednako dobro kao i muškarci, ako ne čak i bolje.

  “Trenutno ovdje radi deset žena od kojih su neke majstori, a neke pomoćnice. Nike Air Max 2016 Femme air max air max pas cher Otkako je radnja otvorena, zanat je naučilo više od 30 žena. Doudoune Canada Goose

 • Nike Air Force 1 Haut
 • buy albion gold cheap nike air max Većina njih sada radi u velikim kompanijama. Adidas NMD Femme Adidas NMD Runner Italia Geno Smith – West Virginia Mountaineers Neke su otvorile i vlastite radnje”, kazala je Mbengue.

  Ovim poslom se prije dvije godine počela baviti i Ndack Diagne (20) koja je istakla kako obavlja težak fizički posao, ali da ga ona radi s ljubavlju.

  “Ovo zanimanje sam izabrala zato što to volim. Nike Cortez homme

 • Nike Air Max 2017 Dames blauw
 • Automobili su moja strast. asics gel kinsei uomo cheap wow gold albion gold Nike Air Max Sko Ovaj posao učim od svojih učiteljica.

 • ROSHE TWO
 • albion silver nike air jordan 1 mujer Fizički je to naporan posao, ali trpimo nekako”, kazala je Diagne.

  Ona je istakla da su žene u ovom poslu jednako uspješne kao muškarci i da nakon što zatvore radnje, odlaze kući da bi se posvetile porodici.

  Mariama Sarr (18) je još jedna žena koja se nedavno počela baviti ovim poslom.

  “Radim da bih zaradila i prehranila porodicu. Nike Air Max 2017 Homme Wisconsin Badgers cheap albion gold nike tn requin Mi žene ne trebamo ovisiti o muževima i roditeljima. fjallraven kanken cheap albion silver Bavit ću se ovim poslom i nakon što se udam, jer je to moj poziv.

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.