Ožiljci rata: Kako je suprugama osuđenika za ratna silovanja

01.08.2015.  //  Novosti, Teme  //  Nema komentara

Tri supruge osuđenika za silovanje počinjeno u ratu kažu da im seživot “okrenuo naopačke” kada su na vrata stigle koverte u kojima su bile optužnice protiv njihovih muževa. Marcus Mariota Oregon Jerseys Ipak, nikad nisu posumnjale u svoje muževe i ostale su uz njih.

“Bila sam zatečena i šokirana kada je optužnica podignuta. buy albion gold Adidas Zx 850 Heren Da kažem da je to jadno – nije, bio je rat. nike blazer czarne cheap albion silver Svi kažu da on to nije uradio, i ja ga podržavam u tome. Maglia LeBron James buy albion gold Uz njega sam…”, rekla je Radojka Marković, čiji je muž Miodrag osuđen na šest godina zatvora za silovanje maloljetne osobe u mjestu Dragalovci (općina Doboj).

Snježana Soleša udata je 1989. Cheap Fjallraven Kanken Kids buy albion silver mochilas kanken baratas godine za Duška Soleša, koji je osuđen za silovanje maloljetnice u Bihaću. nike air max 2016 zwart cheap albion gold Fjallraven Kanken Baratas Vijest o optužnici protiv supruga pogoršala je njeno, kako je kazala, ionako loše zdravstveno stanje.

“Svi ljudi iz naše okoline su bili zgroženi, jer smo mi porodica koja je mnogima pomagala u ratu. new balance 446 sos Imamo mnogo rodbine drugih nacionalnosti i u ratu smo nastojali biti ljudi”, rekla je Snježana.

Jasmina Šijak u braku je s Mirsadom 26 godina. Nike Roshe Run Homme Nike Trainers UK Kada je saznala za optužnicu, kako je pojasnila, uopće nije mogla ni pomisliti da je to uradio. nike air max 2014 uomo prezzo albion silver Nike Air Max 2016 Dames Grijs Mirsad Šijak osuđen je na sedam godina zatvora zbog silovanja žene hrvatske nacionalnosti u Varešu.

Unatoč pravosnažnim presudama, supruge osuđenih krive preživjele seksualnog zlostavljanja, a ne svoje muževe. Baskets asics pas cher cheap albion gold Connor Shaw – South Carolina Gamecocks Stručnjaci kažu da je to psihološko-odbrambeni mehanizam.

“To je psihološko-odbrambeni mehanizam koji se zove poricanje. albion gold Clemson Tigers Na početku je psihološka odbrana, a kada poricanje traje duže, onda je riječ o primitivnom mehanizmu psihološke odbrane”, kazala je neuropsihijatrica Amra Delić, istaknuvši da je tim ljudima potrebna psihološka pomoć.

Kada je riječ o djeci počinilaca ratnih zločina, najčešće izbjegavaju pričati o onom za što su osuđeni njihovi očevi.

“Naša kćerka je punoljetna, formirana djevojka, koja izbjegava pričati o tome. Nike Free Rn Flyknit Donna Nike air max 1 pas cher Ona svog oca ne doživljava tako, isto kao što ga ni ja ne doživljavam, niti oni koji ga poznaju”, kazala je Jasmina, dodavši da s kćerkom odlazi u posjetu ocu u zatvor.

Delić je naglasila da je više onih koji poriču, nego onih što prihvataju da su se desili zločini.

Teško je zamisliti da dobar muž ili otac može silovati nekoga.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.