Emir Hadžić: Preživio je srebrenički genocid, danas je američki marinac i pomaže izbjeglicama

21.10.2015.  //  Lica  //  Nema komentara

Jedan od američkih marinaca, vojnika koji rade na tome da njihov ratni saborac Sami Kazikhani, prevodilac iz Afganistana, koji je s izbjeglicama prešao Mediteran, prošao Grčku i trenutno je u Njemačkoj, stigne u Sjedinjene Američke Države, zove se Emir Hadžić i nekad je i sam bio izbjeglica.

Kako javljaju američki mediji, narednik Hadžić izbjegao je srebrenički genocid 1995, i imao je 17 godina kada je kao izbjeglica stigao kod rodbine u Kaliforniju.

„Amerikanci su nas srdačno dočekali. nike free 5.0 donna New Balance 1300 damskie Dali su nam poslove, ne glamurozne poslove, već one koji su nas naučili cijeniti sebe – čuvanje djece, čišćenje kuća, pakovanje namirnica… adidas nmd r1 homme Fjallraven Kanken Rugzak sve te standardne poslove kojima počinju najveće migracijske priče“, govori ovaj narednik.

Hadžić je potom odlučio kako se želi odužiti zemlji koja mu je spasila život. Nike Air Max 98 Homme

 • Nike Air Max 90 Dames 2017
 • Prijavio se za američku vojsku kada mu je bilo 18 godina.

  „Američke snage su bile među mirovnim trupama u BiH, pa sam mislio kako je ovo način da platim svoj dug Sjedinjenim Američkim Državama. Nike Air Max 90 Femme Noir Et Blanc Air Jordan 5 Uomo New Balance Heren Namjeravao sam služiti samo kratko, u marincima, ali sam se zaljubio u SAD, a nakon 11. nike air force 1 high homme nike air max 2016 goedkoop Canotte Phoenix Suns septembra nisam više razmišljao o drugim poslovima.“
  Hadžić danas želi pomoći svom nekadašnjem saborcu iz Afganistana koji je, kao izbjeglica, preko Mediterana, Grčke (gdje je zamalo izgubio život kada je ispao iz izbjegličkog čamca) i Balkana, stigao do Njemačke. Nike Air Max Thea Femme Blanche

 • NIKE FREE RN
 • cheap adidas shoes uk Riječ je o Samiju Kazikhaniju s kojim je Hadžić služio sedam opasnih mjeseci u Afganistanu. Nike Air Max bw Homme Goedkoop Nike Air Max 2017 Nike Air Max Flyknit Heren Hadžić i drugi američki vojnici poručuju kako je Kazikhani sjajan čovjek, koji je planirao operacije, bio s njima u patrolama i nije se plašio prići bilo kome iako je bio nenaoružan.

  Hadžić i još jedan marinac Aaron Fleming pokrenuli su kampanju da se pomogne Kazikhaniju, njegovoj supruzi Yasmiin i kćerkici Roxxani, i da ih, eventualno, dovedu u SAD. Nike Blazer Low homme Clayton Kershaw Authentic Jersey billige Nike sko norge Dosad su skupili 20 hiljada dolara pomoći, a namjera je da porodica aplicira za američku vizu.

  „Aaron će mu dati smještaj. Adidas Superstar Femme nike air max 2017 donna Nike Dames Sami neće biti pijavica, on će početi raditi, a cilj je potpuno ih asimilirati u našu kulturu“, govori Hadžić.

  U razgovoru, narednik Hadžić otkriva kako je engleski jezik naučio gledajući filmove Sylvestera Stallonea ’80-ih godina prošlog stoljeća. New Balance 999 homme

 • Nike Air Max 2017 Bianco Uomo
 • nike air max 1 ultra moire uomo „Američka kultura bila je veliki dio moga života, a za sve je ‘kriv’ Hollywood i promocija dobrih američkih vrijednosti: Mi činimo pravu stvar, mi smo dobri protiv loših, a dobri pobjeđuju.“
  Kazikhani je poslao i poruku iz Njemačke, gdje mu pomažu Hadžićevi prijatelji, u kojoj je naveo da su Nijemci ljubazni i puni poštovanja prema izbjeglicama.

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.