Meliha Ćerimović, bh. sutkinja na evropskom takmičenju frizera: Njen san se ostvario

11.09.2015.  //  Lica  //  Nema komentara

Krajem septembra u Parizu je održanoEvropsko prvenstvo za frizere na kojem su predstavnici iz Bosne i Hercegovine osvojili četvrto mjesto. Bio je to prvi značajniji uspjeh bh. tima na jednom ovakvom takmičenju.

Takmičari iz 52 zemlje su u pojedinačnim kategorijama imali mogućnost pokazati vještine oblikovanja kose. Osim toga, imali su priliku upoznati se s nadolazećim trendovima za sljedeću sezonu, te učiti o tehnikama šišanja i farbanja kose od najpoznatijih svjetskih majstora. Canotta Memphis Grizzlies Prvo mjesto osvojio je tim iz Srbije, a drugo iz Crne Gore, a treće je osvojila Poljska.

Meliha Ćerimović ove godine je sudila, nakon što je deset godina branila boje BiH na ovom takmičenju. Melihi je ovo četvrto takmičenje u svojstvu sudije. Nike Air Yeezy Mens Sudija za takmičenja frizera ima samo 12 u svijetu i ona je među njima.

Meliha je za Anadolu Agency (AA) pričala o ljubavi prema kosi, frizurama, takmičenjima, ali i iskustvu koje je stekla od svjetskih majstora.

Još kao djevojčica u osnovnoj školi shvatila je da želi biti frizerka.

“Rano sam počela da učim o ovom zanimanju. Imala sam pomoć od profesorice koja je predavala praksu i ona me rano počela uvoditi u takmičenja. Dugo sam morala da učestvujem na takmičenjima prije nego sam mogla i da steknem uvjet da polažem za sudiju. Četiri puta sam izlazila sama ispred BiH, bez ekipe. Nije lako postati sudija niti oni dozvoljavaju da svako bude sudija. Mochilas Fjallraven Kanken Moraš iza sebe da imaš mnogo takmičenja”, ispričala je Ćerimović.

U septembru je u Parizu održano Evropsko takmičenje frizera na kojem su učestvovali predstavnici 52 države.

“Prvi put smo ušli u prvih pet. Canada Goose Ontario Parka air max pas cher pour femme Dakle, osvojili smo četvrto mjesto. To je za nas veliki uspjeh. Ja sam 2006. godine sama predstavljala BiH i tada sam bila šesto i osmo mjesto. acquisto on line scarpe new balance Na takmičenjima većinom vodeća mjesta osvajaju Tajvan, Italija i Rusija. Nike Roshe Run Femme Adidas Shop van Nederland To su ljudi koji kreiraju modu i koje mi moramo da pratimo, njihove propozicije koje postavljaju. Na ovom prvenstvu Srbija je osvojila prvo, a Crna Gora drugo mjesto. To je prvi put da Srbija, Crna Gora i BiH na istom takmičenju uđu u prvih pet”, ispričala je Ćerimović.

Sudije, kaže, imaju propozicije koje moraju pratiti.

“Propozicije dobivamo na mail od međunarodnih sudija. Na taj načinmogu da pratim modu. Ono što je jučer izašlo, ja već mogu da pratim na mailu. Ne možemo da radimo svoje linije što bismo najviše željeli”, istaknula je Ćerimović.

I ona je bila među takmičarima deset godina. Parajumpers Pas Cher Dallas Mavericks Kako kaže, uglavnom se morala samofinansirati jer nemaju sponzore kao druge zemlje učesnice na prvenstvima ili takmičenjima.

“Za takmičare sponzori ili države za koje se takmiče mnogo plaćaju. Timberland 14 Inch Bottes Oni ne rade u salonima, treniraju po godinu dana i imaju najbolje trenere. Oni na prvenstva dođu spremni. Kod nas manje rade takmičari, a malo su i lijeni u posljednje vrijeme”, ispričala je Meliha.

Tokom obuke 2006. godine, Meliha je bila i u Rusiji gdje je učila od eminentnih stručnjaka za frizuru.

“Kada sam počela da se takmičim već sam imala mogućnost da vježbam i treniram šišanje sa svjetskim prvacima. Tako sam 2006.

 • Jordan Vente Spizike
 • godine prošla obuku i u Rusiji. Nike Roshe One Ja šišam, inače, na suhoj kosi, jer i oni u toj zemlji tako rade. Kentucky Wildcats Na taj način se ne može napraviti greška. Air Jordan 13 Retro
  adidas zx flux mujer Greške se većinom prave kada se šiša na mokroj kosi, ne vide se ti tupi rezovi”, ispričala je Meliha.

  Za sljedeće takmičenje u Hong Kongu 2016. godine Meliha kaže kako namjerava pripremiti ekipu od 3-4 takmičara.

  Ćerimović u svom salonu ženama daje i savjete kako da kosu održavaju zdravom i njegovanom. Kaže da bosanskohercegovačka žena mnogo ulaže u svoju kosu i frizuru.

  “Naše žene tome poklanjaju mnogo pažnje. PJS Veste De Printemps Homme Pogotovo oko njege kose, farbanja.

 • Free Rn Flyknit Donna
 • Međutim, žene u ratu su se mnogo više njegovale nego danas.

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.