Brojna priznanja za bh. inovatore na sajmu u Nirnbergu

29.08.2015.  //  Novosti  //  Nema komentara

Inovatori iz Bosne i Hercegovine zabilježili su značajan uspjeh na međunarodnoj izložbi inovacija koja je završena sinoć u Nirnbergu, a BiH je prepoznata kao država u kojoj se stvaraju korisne tehničko-tehnološke inovacije primjenjive u cijelom svijetu.

Za problem zbog kojeg se zemaljska kugla zagađuje hemijskim otpadom rješenje je, Nike Air zoom Pegasus 33 damskie u značajnom dijelu,

 • Scarpe Running Nike Uomo
 • pronašao doktor hemijskih nauka iz Tuzle Zehrudin Osmanović. Philadelphia 76ers Njegovom tehnologijom pretvaranja tog otpada u cement očistila bi se nepregledna „bijela mora“ od otrovnih ostataka, koji nastaju proizvodnjom soli i sode.

  Za inovaciju također velikog ekološkog značaja, metoda sprečavanja erupcije fosilnih goriva, Sašenko Sadiković iz Ljubuškog dobio je srebrenu medalju.

  “O vrijednosti tog izuma uvjerljivo govori ljetos objavljeni podatak da će Britsh Petrol, nakon 15 godina tužakanja,

 • Nike Free Rn Flyknit Dames
 • morati platiti više od 30 milijardi dolara za štete nastale erupcijom nafte u Meksičkom zaljevu 2010.”, asics gel noosa tri opinioni Nike Air Max 2016 Heren groen navodi se.

  Tu medalju zaslužio je i njegov susjed iz Posušja Ivan Milićević, nike air max 2016 goedkoop koji je pčelarima ponudio “Trajnu osnovu za saće” kojom se, Andrew Luck – Stanford Cardinal uz brojne druge prednosti ekološkog karaktera, pčelarima olakšava rad,

 • Air Max 2015 Homme
 • a pčelama omogućava brža izrada saća.

  Dvojac mladih inovatora iz Bihaća Enver Bakija i Hasan Grošić autori inovacije “Upravljanje kompjuterom očima” dobili su brončanu medalju. New Balance 373 damskie Tu medalju dobili su i Josip Gujić iz Kaknja za uređaj koji omogućava čišćenje dimnjaka u zgradama s manjim brojem katova,

 • Air Jordan 11 Uomo
 • te TrebinjacBorko Babalj za hermetičku pepeljaru.

  “Da je BiH prepoznata kao država koja daje primjeran doprinos razvoju svjetskog inovatorskog pokreta vidi se i iz činjenice da je na vanrednoj sjednice Generalne skupštine Svjetske federacije inovatorskih organizacija (IFIA) Husein Hujić imenovan za generalnog direktora IFIA, Adidas NMD Runner Italia Rod Carew Jersey drugog čovjeka federacije koja okuplja 105 zemalja. asics gel kinsei uomo Dužnost direktora obavljao je od 2010.”, Nike Air Foamposite naglašava se iz Asocijacije inovatora BiH.

  U radu Generalne skupštine učestvovao je i Mladen Karić, u funkciji člana Izvršnog komiteta IFIA. Nike Air HUARACHE Pas Cher Karić je učestvovao i u radu Izvršnog komiteta Evropskog udruženja inovatora (AEI), compra mochilas kanken čiji je potpredsjednik.

  “Blistavu nisku uspješnog predstavljanja bh. asics gel noosa hombre inovatorstva u Nirnbergu uljepšale su još dvije perle. Udruženje inovatora u osnivanju s Malte poklonilo je Asocijaciji inovatora BiH lijepo dizajniran pehar, Kanken No.2 uime buduće suradnje jer želi djelovati po uzoru na AIBiH. Udruženje inovatora Maroka dodijelilo je pehar Huseinu Hujiću, za njegov doprinos razvoju svjetskog inovatorskog pokreta”,

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.