Armin Gredić prvak Evrope na Univerzitetskom taekwondo prvenstvu Evrope

28.11.2015.  //  Lica  //  Nema komentara

Selekcija Univerziteta u Sarajevu završila je učešće na 4. Univerzitetskom taekwondo prvenstvu Evrope u Opatiji , ostvarivši još jedan historijski uspjeh za Bosnu i Hercegovinu.

Armin Gredić osvojio je titulu prvaka na najvećoj smotri studenata Evrope u kategoriji do 87 kilograma, a Ivan Šolić je bio bronzani u kategoriji preko 87 kg.

Armin Gredić je nakon kvalifikacionih borbi, u četvrtfinalu porazio predstavnika Austrije, u ponufinalnoj borbi predstavnika Njemačke i u finalu, odlukom sudaca, nakon dodatne četvrte runde zasluženo slavio protiv bjeloruskog takmičara.

Ivan Šolić je u regularnom toku takmičenja, nakon prve pobjede protiv predstavnika Kipra, u drugoj borbi poražen od takmičara iz Austrije. U repasažu, nakon toga pobjedio je predstavnika Njemačke, te je zaustavljen od predstavnika Portugala, tako da je ostao na izuzetno solidnoj trećoj poziciji Evropskog univerzitetskog prvenstva.

Još jedan član ekipe, Alen Čukurija izgubio je prve borbe kako u regularnom toku takmičenja tako i u repasažu, od predstavnika Bjelorusije i Slovačke i nažalost ostao bez plasmana. Alen Čukurija je nastupao u kategoriji kategoriji do 74 kg, student je Fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu, javila je Fena.

Univerzitetsko prvenstvo Evrope održavalo se od 10 – 14. novembra u Opatiji, a takmičenje je bilo odlična uvertira taekwondo nastupima naEvropskoj univerzijadi koja je na programu naredne godine u Zagrebu i Rijeci.

Takmičare su vodili treneri Ante Šegedin Belmir Berberović.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.