Ljudska tragedija Rohingya muslimana

07.09.2015.  //  Nacionalne manjine  //  Nema komentara

U izbjegličkim kampovima na zapadu Myanmara nastavlja se prava ljudska drama koju preživljavaju Rohingya muslimani, buy albion gold javlja Anadolu Agency (AA).

Nedavna sahrana bebe, cheap albion gold koja je rođena u kampu Dar Paing, Nike Air Max UK ponovo je privukla svjetsku javnost, ali i najbolje opisala teško društveno stanje u kojem se nalaze Rohingya muslimani u toj zemlji.

U Myanmaru je tako postala skoro svakodnevna pojava da pripadnici muslimanske zajednice ostanu bez beba ili bez djece.

Očevici tvrde da je Smashu Nahad, UNLV Rebels 20-godišnja majka umrle bebe, Eddie Lacy Packers Jerseys četiri dana provela u velikim bolovima prije samog poroda kada je došlo do komplikacija zbog čega je i izgubila bebu.

Pošto porodica Smashu nije imala novca da plati boravak u bolnici, Oregon State Beavers ova mlada žena morala se poroditi u kampu gdje su uvjeti za to nemogući.

Također, adidas superstar 2 homme

 • Jordan Fusion
 • njeni najbliži članovi porodice kažu kako je tokom trudnoće jela samo povrće i rižu što je bilo nedovoljno da hrani sebe i bebu.

  Otac umrle bebe 25-godišnji Muhammed Sefik je sam morao iskopati grob kako bi sahranio bebu koja je živjela samo četiri dana.

  Inače, Myanmar u kojem živi oko 60 miliona stanovnika, Nike Air Max 2016 Italia cheap albion silver uglavnom budista, prije tri godine je prešao na demokratski režim vladavine. Ipak, Ezekiel Elliott u vjerskim sukobima tokom prethodne tri godine ubijeno je 280 muslimana dok je 140 hiljada osoba moralo napustiti svoje domove.

  Međunarodne organizacije za ljudska prava navode da su Rohingya muslimani svakodnevno izloženi sistemskom nasilju, cheap albion gold ali i pravnoj, socijalnoj i ekonomskoj diskriminaciji.

  Rohingya muslimani čine oko 5 posto stanovništva Myanmara, Parajumpers Denali Femme odnosno oko 2,5 miliona. Canotte Phoenix Suns Prema službenim podacima i izvještajima Ujedinjenih naroda (UN), Utah State Aggies

 • Nike Air Max 2017 Dames blauw
 • albion gold Rohingya muslimani su najugroženija nacionalna manjina u svijetu. Philadelphia 76ers Rohingya muslimani nemaju svoju državu i njihova prava su znatno ograničena.

  Jedan od najpoznatijih istraživača, stručnjak za pitanje Rohingya muslimana i direktor projekta za Arakan, Chris Lewa, adidas gazelle hombre buy albion silver u razgovoru s novinarom AA istaknuo je potrebu da međunarodna zajednica izvrši snažan pritisak na vlasti u Myanmaru i da pomogne žrtvama nasilja u toj zemlji.

  Etničkoj grupi Rohingya muslimana, ukinuta su brojna osnovna ljudska prava. albion silver Predsjednik Myanmara Thein Sein rekao je da je Vlada odgovorna samo za treću generaciju Rohingya, Keith Holcombe Jersey Adidas Schoenen buy albion gold čije su porodice u tu zemlju stigle prije nezavisnosti zemlje 1948. Adidas Yeezy 750 Boost Canotte Cleveland Cavalier godine, Adidas Superstar Homme te da je nemoguće prihvatiti one koji su “ilegalno ušli” u Myanmar. Preporučio je da se agencija Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) pobrine za njih,

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.