Mehmed Patković iz Viteza: Izvozi bosanske plotove od lijeske i suncobrane od trstike u Njemačku

02.08.2016.  //  Lica  //  Nema komentara

Već četiri godine Mehmed Patković iz mjesta Ljubić kod Viteza izvozi bosanske plotove od lijeske i suncobrane izrađene od trstike u Njemačku, javlja Anadolu Agency (AA).

Patković je desetak mještana iz sela uposlio na poslovima pravljenja plotova i suncobrana, a posao je proširio i u Posavinu, gdje tisuće hektara zemlje leži prekriveno divljim bagremom od kojega također izrađuje plotove, suncobrane i ležaljke za plažu.

“Sve je krenulo slučajno. SF Giants Uniform Napravio sam prve uzorke i fotografije postavio na internet. nike air max 2016 goedkoop Nisam ni slutio da će se za samo nekoliko dana pojaviti kupac iz Njemačke i poručiti količinu od koje mi se zavrtjelo u glavi. A.J. Green Jerseys Trebalo je napuniti šleper plotova od pruća za njemačkog naručioca. asics gel lyte 5 mujer negras Naravno, okupio sam svoje mještane i krenuli smo u posao.

 • NIKE ROSHE TWO
 • Nakon lijeske ponudio sam suncobrane od trstike koja raste u blizini našeg sela na napuštenoj zemlji.

 • Julio Jones Alabama Jersey
 • Izuzetno kvalitetna trstika koje za sada ima u dovoljnim količinama. Tako je krenulo”, ispričao je Mehmed i pokazao neobičan stroj za uvezivanje trstike koja se nekada koristila za maltanje plafona u kućama.

  On je rekao da je ono “što je kod nas korov za Nijemce ekološki prihvatljiva ograda koju su spremni dobro platiti“. nike damskie buty czarne

  “Oni su jednostavno oduševljeni ovim starim bosanskim proizvodom koji je u narodu poznat kao plot. Fjällräven Kånken Salu Ograđuju dvorišta, cvjetnjake, vrtove, bazene za kupanje pa čak i dio auto puta koji prolazi kroz naseljena mjesta”, kazao je Patković.

  Preduzetnik iz Viteza ima kooperante širom Srednjobosanskog kantona koji sijeku lijesku za plotove, ali je proširio svoj posao i na Derventu, Orašje, Modriču, Srbac..

  “Mnoge njive ostale su zapuštene i pretvorene u korov tzv. Fjallraven Kanken divljeg bagrema. Mladice od bagrema idealne su za suncobrane i ležaljke za plažu, a one malo deblje za plotove.

 • Air Max 90 Uomo
 • Kvalitetnije su od lijeske jer nikada ne mijenjaju boju.

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.