Dan ljudskih prava: ‘Od mira u kući do mira u svijetu’ – učinite obrazovanje sigurnim za sve!

10.08.2015.  //  Teme  //  Nema komentara

Danas se u svijetu obilježava 10. decembar, Dan ljudskih prava.

Tim povodom će mirovne i ljudsko-pravaške aktivističke organizacije danas u Kinu Meeting Point u organizaciji Mreže za izgradnju mira, buy albion gold Koalicija za borbu protiv govora mržnje i zločina iz mržnje i Ženske mreže Bosne i Hercegovine obilježiti Međunarodni dan ljudskih prava pod nazivom Od mira u kući do mira u svijetu: učinite obrazovanje sigurnim za sve!

Dan ljudskih prava obilježava se kao dio kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja i kao završetak Sedmice ljudskih prava. max pas cher Obilježavanje Dana ljudskih prava ima za cilj promovirati ugroženost svih građanki i građana u BiH, cheap albion gold kao i istaknuti važnost aktivizma i bavljenja ovom problematikom.

Prezentacijom svojih aktivnosti ljudsko pravaški i mirovni aktivisti i aktivistice će poslati poruke mira, i pozvat će sve građanke i građane Bosne i Hercegovine i svijeta na mir, suživot i razumijevanje.

Koncept ljudskih prava osmišljen je da zaštiti pojedince/ke i manjinske grupe od većine, Adidas Zx 700 soldes albion silver od sistema i države. cheap albion silver Nažalost, naša država, adidas nmd mujer bez obzira na davanje prolaznih ocjena međunarodne zajednice, ostaje na samom dnu evropskih država prema svim parametrima,

 • New York Knicks
 • pa i po tome kada je zaštita ljudskih prava u pitanju.

  U BiH su, nažalost, kršenje ljudskih prava, diskriminacije i nasilje sveprisutni i naša su svakodnevica, što pokazuje nepoštivanje odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić i Finci, buy albion silver kontinuirana etnička segregacija u slučaju dvije škole pod jednim krovom koja opstaje i pored pravosnažne presude Vrhovnog suda Federacije BiH, fjällräven kånken No.2 ali i mnogi drugi slučajevi.

  Diskriminacija građanki i građana po osnovu mjesta rođenja, Nike Air Max 2017 Dames blauw političke pripadnosti, seksualne orijentacije ili invaliditeta je pravilo, Nike Air Max 2016 Dames a ne izuzetak. Visoka stopa nezaposlenosti i korupcija, kao i Zakon o radu kao još jedan slučaj pritiska na građanke i građane dodatno suotežavajuće okolnosti.

  I ove godine je Mreža za izgradnju mira pozvala najvišu zakonodavnu instituciju, Parlament Bosne i Hercegovine, na saradnju i zajedničko obilježavanje Dana ljudskih prava. Stanford Cardinal buy albion gold Mreža koja broji 97 članica, u saradnji s Koalicijom za borbu protiv govora mržnje i zločina iz mržnje i Ženskom mrežom BiH, Air Jordan 4 Retro cheap albion gold s više organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava, albion gold nije bila dovoljna da dobije nijednu salu Parlamenta BiH,

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.