Uznemirujući video: Strahote koje prolaze bebe koje se rađaju kao ovisnici

20.12.2015.  //  Lica  //  Nema komentara

Brayden Cummings napunio je šest sedmica tog jutra kada ga je ugušila majka, koja je u trom trenutku bila na metamfetaminu, xanaxu i metadonu koji su joj prepisali kako bi joj mogli s ovisnosti o heroinu.

Njegova majka, 20-godišnja Tory Schlier kazala je policija da se ne sjeća što se desilo tog jutra. Izvještaj policije kazao je sljedeće, 17. oktobra 2014, majka je zaspala na bebici te je dijete ugušila, pišeReuters.

Brayden je bio poput 130 hiljada drugih bebica koje su na ovaj svijet u posljednjih deset godina u SAD-u došle ovisne o drogama – ovisnost koju su naslijedile od majki ovisnica.

U prve tri sedmice svog života, Brayden je imao, kako se to naziva, neonatalni apstinencijski sindrom. Njegovo tijelo je konstantno podrhtavalo, njegovi mišići su se grčili i često bi ostajao bez zraka, dok je prolazio kroz „odvikavanje“.

 Kada se njegovo stanje popravilo, bebica je otpuštena iz Leigh Valley bolnice, iz koje su zaboravili obavijestiti socijalne službe da je majka ušla u proces odvikavanja, te da dijete prolazi isto. Tri sedmice kasnije, nažalost, Braydon je preminuo.

Reuters navodi kako je u proteklih pet godina, samo u SAD-u, 110 bebica imalo ovu tužnu sudbinu: nije ih ubilo to što su rođeni kao ovisnici, već to što su otpušteni u domove gdje roditelji jednostavno nisu bili dovoljno zdravi da se brinu o njima.

Više od 40 djece preminulo je od posljedica gušenja, 13 nakon što je progutalo metadon, heroin ili drugi opijat. U jednom slučaju, djevojčica stara deset dana preminula je nakon što ju je majka, na metadonu, ubacila u veš mašinu.

Ova novinska agencija podsjeća kako SAD ne čini dovoljno kako bi zaustavio epidemiju opijata, te podsjećaju kako je 2003. rođeno pet hiljada beba ovisnika, deset godina kasnije, 2013. evidentirano je 27 hiljada ovih beba. Statistički, svakih 19 minuta u Americi se rodi beba koja je ovisnik.

Reuters je objavio i vrlo uznemirujući video koji prikazuje šta prolaze ova novorođenčad.

Snimak možete pogledati na ovom LINKU, ali vas upozoravamo da je izuzetno uznemirujući.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.