Djevojčica čiji pokret oduševljava: Ejla Bešić nositeljica zlata

25.12.2015.  //  Lica  //  Nema komentara

Jedanaestogodišnja Ejla Bešić iz Sarajeva ritmičku gimnastiku trenira šest godina. Članica je Kluba ritmičke gimnastike Arabesque iz Sarajeva i odlična učenica petog razreda.

Iako ovaj sport vremenom postaje sve zahtjevniji, za ovu djevojčicu to, čini se, predstavlja samo dodatni motiv i izazov.

Ova djevojčica do sada je osvojila brojna priznanja, a na posljednjem takmičenju koje je održano na Zlatiboru u novembru ove godine Ejla jepostala je nositeljica zlatne medalje u vježbi s obručem.

“Osim Zlatibora značajnija priznanja i medalje su mi donijela takmičenja iz Novog Sada, Beograda, Budve, kao i s takmičenja iz bližeg okruženja”, kaže za Radiosarajevo.ba ova mlada sportašica.

Ejlina mama Danira nam priča kako njena kćerka trenira šest puta sedmično, a što se tiče škole još uvijek sve stiže.

“Odlična je učenica petog razreda OŠ Mehmedalija Mak Dizdar. Ejla uspijeva naći vremena i za druženja s prijateljima. Škola joj uvijek izlazi u susret što se tiče opravdanja kada ima takmičenja van BiH”.

Gimnastika kao i svaki drugi sport zahtjeva finansijska ulaganja, a što se tiče ove sjajne djevojčice do sada nije imala nikakvu podršku, osim naravno njenih roditelja i kluba.

Ejla naglašava kako joj za ovaj sport nije ništa teško, ali da su joj omiljene špage te vježbe s rekvizitima. Kaže kako će ovaj sport trenirati sve dok bude uživala. Da trenutno itekako uživa – pokazuju njeni rezultati.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.