Imamo i mi Adele: Sheyla ima čaroban glas

28.12.2015.  //  Lica  //  Nema komentara

Šejla Grgić studentica je završne godine Muzičke akademije u Sarajevu na odsjeku za muzičku teoriju i pedagogiju. Dio je Vox Meduza studija gdje trenutno radi na Funk Sevdah projektu. Ova mlada djevojka čarobnog glasa trenutno radi na na svojoj prvoj pjesmi, a u posljednje vrijeme kada joj obaveze dozvole sa zadovoljstvom priredi neki cover popularnih pjesama te ih objavi na svom YouTube kanalu.

Posljednji cover uradila je na pjesmu Hello od Adele koja je, smatra Šejla, idealan spoj komercijalnog i umjetničkog. O našoj muzičkoj sceni kaže:

“Znam da ima mnogo kvalitetnih muzičara u BiH koji su u sjeni, generalno na čitavom Balkanu vlada era kiča i šunda samo zbog nedostatka kvalitetne muzike na sceni i volje da se ta ista izbori na tržištu. Vjerujem da vrijeme kvalitetne muzike dolazi i da će postati dominantna, samo je potrebno malo više hrabrosti i entuzijazma da se za to izbori.”

Šejla nastupa pod imenom Sheyla, a njeni nastupi uglavnom se vežu za gostovanja na muzičkim događajima, nastupe s bendom.

“Trenutno sam aktivna u Vox Meduza bendu gdje smo skoro imali nastup na projektu Funk Sevdah na manifestaciji Ljeto u Tuzli gdje su reakcije publike na Funk Sevdah bile izvrsne. U planu je nekoliko nastupa u Sarajevu, i ostalim gradovim u BiH s ovim projektom”.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.