Palestina: Dječak čija je porodica stradala u požaru mašta o povratku kući

30.10.2015.  //  Lica  //  Nema komentara

Jedini član četveročlane porodice koji je preživio podmetanje požara u porodičnoj kući u Nablusu prije četiri mjeseca, četverogodišnji Ahmed Devabishe nije svjestan onoga što se desilo i još uvijek se nada da će se, kada izađe iz bolnice, susresti sa svojom porodicom, piše Anadolu Agency (AA).

Jevreji iz mjesta Nablus, na sjeveru Izreala, početkom augusta podmetnuli su požar u kući koja je pripadala Palestincima. kobe 9 cheap buy albion gold Tom prilikom stradala je beba Ali, dok su otac Saad, majka Riham i četverogodišnji brat Ahmed teško povrijeđeni. Roditelji dječaka preminuli su zbog težine povreda.

Dječakov amidža Nasser Devabishe smatra da bi o dječaku trebalo snimiti film ili seriju kako bi se prikazala tužna sudbina djeteta koje je u jednom trenutku ostalo samo na svijetu.

Amidža dodaje kako on ne vjeruje izraelskom pravnom sistemu.

“Ukoliko su Palestinci žrtve terorističkog napada, i ukoliko su teroristi Izraelci, ne možete očekivati pravdu od ovog sistema. Adidas Yeezy 350 Homme Daniel Fells Compra Zapatillas Asics Online cheap albion gold Međunarodna zajednica ima određeni pritisak o pitanju onoga što se desilo mom bratu i njegovoj porodici. nike air max tn donna Under Armour Curry 3

 • Womens Nike Air Max 2016
 • cheap albion gold Prije nekoliko dana Ujedinjeni narodi (UN) pozvali su Izrael da pokrene istragu. Parajumpers Femme Kodiak Nike Air Max 90 Femme Blanche asics kayano 21 uomo Ti pozivi tjeraju Izrael na određene korake. Adidas Zx 700 Femme Noir Parajumpers Masterpiece Long Bear Doudoune Cameron Newton – Auburn Tigers Izrael od prvog trenutka zna ko su ubice, ali ništa ne poduzima”, kazao je Devabishe i poručio da će oni, kao Palestinci, ustrajati u borbi za pravdu i da vjeruje da će ona jednog dana biti zadovoljena.

  Ahmedov dedo Hussain Devabishe (52) koji se nalazi na liječenju u bolnici u blizini Tel Aviva kazao je kako on osjeća bol njegovog unuka, još od prvog dana kada se sve ovo desilo.

  Kada Ahmed upita za oca ili majku kao da mi neko nožem srce probode. Jordan 6 enfants Nike Roshe Run Femme Porté Canada Goose Resolute albion silver Ne znam šta da mu kažem. Air Jordan 2 Homme ff14 items Šta da mu slažem, a za šta istinu da kažem. soldes nike Air Jordan 10 Homme Black White Jordan Shoes

 • Air Max 2017 Donna Rosa
 • buy albion gold Čekaju nas teška vremena nakon što on izađe iz bolnice. Asics Gel Nimbus 18 Homme nike internationalist femme nike air max 2016 hombre albion gold Ahmed mašta o životu sa roditeljima i bratom Alijem, ali oni su mrtvi. adidas zx 850 homme Nike Air Jordan 1 Womens
  New Balance 999 męskie Ne znam šta će se desiti kad on sazna istinu”, s tugom u glasu ispričao je Hussain i dodao kako je prije nekoliko dana Izrael priveo nekoliko osoba za koje se sumnja da bi mogle biti povezane s napadom, ali da on (izraelskoj) pravdi ne vjeruje.

  Neghem Kasim (44) je Palestinka koja se dobrovoljno prijavila da se brine o Ahmedu u bolnici. Parajumpers Femme Nike Free Run femme Timberland Femme

  “Jučer me njegov dedo zvao, kazao je kako je Ahmed vrištao i uzvikivao ‘Zapalili su nas, zapalili su nas’. adidas superstar enfants buy albion silver To su bile prve riječi koje je dječak izustio nakon što je otvorio oči. Nike Air Max 2015 Femme NIKE FLYKNIT LUNAR3 lancel pas cher cheap albion silver Prošle sedmice je u snu dozivao oca i tražio da ga dovedu, nakon čega smo ga morali probuditi”, kazala je Kasim i dodala kako dječak stalno priča o ocu, koji je za njega junak.

  “Jučer sam mu pričala o lavovima, a on je kazao da se njegov otac može boriti protiv lavova i pobijediti ih”, teška srca je dodala Kasim.

  Ona je dodala kako Ahmed stalno govori o svom bratu Aliju koji je sam kući i koji se boji mraka.

  “Kad mu neko donese igračku kaže da će je odnijeti bratu da se zajedno igraju”, rekla je Kasim.

  Ljekari bolnice u kojoj se Ahmed nalazi govore kako ni nakon četiri mjeseca dječak se nije dovoljno oporavio, iako se njegovo stanje poboljšava.

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.