Tuzlanski Zmajevi: S prosjekom ocjena 10, prinuđeni da napuste BiH…

03.10.2016.  //  Lica  //  Nema komentara

Najbolji studenti Univerziteta u Tuzli u protekloj akademskoj godini, koji tokom studija nikad nisu dobili nijednu drugu ocjenu osim desetke, razmišljaju o odlasku iz Bosne i Hercegovine, jer u ovoj državi ne mogu naći odgovarajuće ustanove u kojima bi nastavili svoj naučni i istraživački razvoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Šejla Hadžić (23), diplomantica Prirodno-matematičkog fakulteta, iSmajil Halilović (23), koji je studirao na Fakultetu za elektrotehniku, u protekle četiri godine učenje i pohađanje predavanja i vježbi uskladili su s privatnim obavezama, a rezultati marljivog rada vidljivi su nakon što se otvore njihovi indeksi u kojima su sve desetke.

U BiH u primijenjenoj fizici ne može napredovati

“Studirala sam pri Odsjeku za fiziku jer me to zaista zanimalo. Nick Chubb – Georgia Bulldogs Jerseys I ranije sam bila uključena u razne vannastavne aktivnosti, poput učešća u Pozorištu mladih Tuzle, ali fakultet mi je uvijek bio primaran, a sve ostalo samo ventil za prikupljanje energije za učenje. Nike Air Max 1 Homme Adidas NMD Femme

 • Nike Free 5.0 Dames
 • Roditelji i ljudi iz okruženja imali su razumijevanja i utjecaj na mene da ostvarim svoj cilj kada je fizika u pitanju. Nike SB Dunk

 • NIKE ROSHE ONE
 • Početkom jula ove godine diplomirala sam u oblasti teorijske fizike i koristim stipendiju koja mi je omogućila upis na drugi ciklus studija na ovom istom univerzitetu”, izjavila je Hadžić.

  Iako je nastavila školovanje u Tuzli, Hadžić ističe da je to privremeno, odnosno do završetka navedenog ciklusa, te dodaje da ima želju svoj profesionalni angažman i karijeru graditi u inostranstvu.

  “Voljela bih možda doktorski studij pohađati vani, jer sam zainteresirana za primijenjenu fiziku, a neću imati prilike taj posao raditi ovdje. Adidas Superstar Femme Rose ROSHE ONE Ta se oblast odnosi na primjenu fizike u praksi, u naučno-istraživačkim radovima, u nuklearnoj medicini, odnosi se na rad u meteorološkim stanicama i slično, ali Bosna i Hercegovina nije svjesna potrebe za fizičarima u tim oblastima. Air Jordan 14 Nike Air Max 2016 Heren Zwart Ovdje nemamo čak ni naučno-istraživački institut za fiziku. Air Jordan 1 bambini AIR MAX SEQUENT Nike Air Max 2017 Heren rood Zbog toga ja svoje mjesto tražim vani, iako bih uvijek, kad god budem u mogućnosti, učinila sve za svoju domovinu koju neizmjerno volim. adidas yeezy boost 550 femme Adidas Zx Flux Homme Noir Air Jordan 13 (XIII) Međutim, ako ostanem ovdje, svih mojih dosadašnjih 16 godina obrazovanja i rada bili bi uzaludni˝, pojašnjava Hadžić.

  Priželjkuje radno mjesto u inostranstvu

  Halilović je sličnog razmišljanja. adidas nmd enfants

 • Air Max Flyknit Uomo
 • On aktivno uči i usavršava njemački jezik, a nada se stipendiji Vlade Savezne Republike Njemačke. adidas nmd homme Air Jordan 5 Retro U razgovoru za AA ističe da nije iskoristio mogućnost besplatnog nastavka školovanja na Univerzitetu u Tuzli, a očekuje da će mu prosjek 10 otvoriti vrata neke od evropskih visokoškolskih institucija u zemljama njemačkog govornog područja.

  “Obrazovanje u našoj zemlji je kvalitetno, ako ste posvećeni radu i učenju. Nike Air Max 2016 Homme Asics Gel Lyte 3 Femme Grise Smatram da se radom i trudom može postići svaki cilj. nike free 3.0 v4 donna Nike Kyrie Irving New Balance 998 damskie Lično bih, u budućnosti, volio raditi u nekom institutu. Sebe vidim i u prosvjeti, međutim, u Tuzli i Bosni i Hercegovini bih mogao raditi samo kao gostujući profesor, a volio bih na nekim projektima sarađivati i sa svojim profesorima, koje izuzetno cijenim. NIKE AIR ZOOM ELITE 9 Oni su pravi stručnjaci u svom poslu.

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.