Tridesetšestogodišnja Heather je umrla: Ostala su pisma koja je napisala kćerki (FOTO)

20.01.2016.  //  Lica  //  Nema komentara

Sjećate li se priče o Heather McManamy.Nažalost majka četverogodišnje  Brianni iz Wisconsina je umrla.

Prije dvije godine Heather je dijagnosticiran drugi stadij raka dojke. S vremenom rak se proširio na njene kosti i jetru te je posljednjih mjeseci bila jako bolesna i svjesna da lijeka nema.

Mama koja umire od raka kćerkici je napisala pisma za godine koje slijede (VIDEO) 

Uprkos teškoj bolesti pronašla je način da bude dio kćerkinog odrastanja. Tridesetpetogodišnja Heather odlučila je da svakodnevno piše pisma svojoj kćerki kako bi ih ona mogla pročitati kada bude doživljavala neke velike događaje u svom životu.

Heather McManamy preminula je u 36. godini. Ali prije toga, povjerila je ovo pismo suprugu Jeffu i rekla da ga objavi na njenom Facebook profilu kada ona premine.

Pismo je ubrzo privuklo pažnju javnosti. Heather je istovremeno rastužila i usrećila milione.

Zdravo,

Postavljam ovo pismo u ime ljubavi mog života. Ovo su njene riječi.
Pa… Imam neke dobre vijesti i neke loše. Loša vijest je to što sam izgleda mrtva. Dobra vijest je, ako čitaš ovo, da ti definitivno nisi (osim ako postoji wireless u životu nakon smrti).

Da, ovo je loše. Neopisivo riječima loše, ali mi je mnogo drago što sam živjela život pun ljubavi, radosti i nevjerovatnih prijatelja. Sretna sam što mogu reći da se ne kajem ni zbog čega i da sam potrošila svaki atom energije kako bi živjela ispunjen život. Volim vas sve i hvala vam za ovaj sjajni život.

Koja god vam religija donosi mir, drago mi je da je imate. Ali poštujte nas koji nismo religiozni. Molim vas, ne govorite Brianni da sam ja u raju. U njenom umu, to znači da sam izabrala da budem negdje drugo i da sam nju ostavila. U realnosti, uradila sam sve kako bih ostala s njom, jer ne postoji mjesto, nigdje, gdje bih radije bila nego s njom i Jeffom.

Molim vas, nemojte je zbunjivati i dopustiti joj da misli ni sekundu da to nije tačno. Jer ja nisam u raju. Ovdje sam. Ali nisam više u tijelu koje se okrenulo protiv mene. Moja energija, moja ljubav, moj smijeh, ti nevjerovatni momenti, sve je to ovdje s vama. Molim vas, ne razmišljajte o meni sa sažaljenjem ili tugom. Nasmijte se, znajući da smo sjajno vrijeme proveli zajedno. Je*eno mrzim rastuživati ljude. Više od svega, volim usrećiti i nasmijavati ljude, tako da, molim vas, nemojte razmišljati o tragičnom kraju moje priče. Radije se smijte uspomenama koje smo napravili.

Pričaj Brianni priče, tako da zna koliko je volim i koliko ću biti ponosna na nju (i učini da zvučim više cool nego što jesam). Jer najviše volim biti njena mama. Svaki momenat s njom je sreća koju nisam ni mogla zamisliti dok ona nije ušla u naš svijet.

I nemojte joj reći da sam izgubila borbu s rakom. Jer rak je možda uzeo skoro sve od mene, ali nikada nije uzeo moju ljubav, moju nadu ili moju sreću.

Najvažnije, bila sam nevjerovatno sretna da provedem više od decenije s ljubavlju mog života i mojim najboljim prijateljem, Jeffom. Prava ljubav i srodne duše postoje.

Čak i u najgorim danima koje možete zamisliti, našli smo način da se nasmijemo. Volim ga više od samog života i iskreno vjerujem da je ovakva ljubav toliko posebna da će živjeti zauvijek.

Volim te, Jeff. Slama mi srce to što moram reći zbogom. Googlaj Physicist Eulogy i znaj da je naučna činjenica da ću zauvijek biti s vama na neki način.

Prijatelji, volim vas sve i hvala vam na inspirirajućem životu. Hvala svim mojim nevjerovatnim doktorima i sestrama koji su brinuli o meni. Ne sumnjam da mi je moj tim dao svaki mogući dobar dan koji su mogli. Iz dubina svog srca, želim svim svojim prijateljima, duge, zdrave živote i nadam se da će iskusiti istu zahvalnost za dar svakog dana. Ako odete na moju sahranu, odite u bar, to bi me učinilo ponosnom. Pustite Keg on My Coffin i plešite na šanku za mene.

Molim vas, učinite mi uslugu i uzmite nekoliko minuta svakog dana da odate počast krhkoj avanturi koja se zove život. Nikada ne zaboravite: svaki dan je važan.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.