Afganistanski Romeo i Julija: Zabranjena ljubav Zakije i Alija

06.09.2016.  //  Teme  //  Nema komentara

Zakia i Ali su znali da je njihova ljubav zabranjena. asics gel kayano 21 męskie adidas superstar donna Fjällräven Kånken Ryggsäckar

Ona je Sunitkinja, etnički Tajik, a on Šiit i etnički Hazara – Montecchi i Capuletti.

Rod Nordland, novinar koji je otkrio priču o Romeu i Juliji iz Afganistana, kaže kako očaj u toj zemlji često završi ubistvom iz časti.

“Očekivao sam da će sljedeći i finalni tekst biti o tome kako je porodica pronašla djevojku i odvela je. Canotta Miami Heat new balance 1500 bordeaux femme Svi bismo bili bijesni, a potom krenuli dalje. mochilas fjallraven kanken oferta

 • ADIDAS EQT SUPPORT ADV
 • albion gold Fjallraven Kanken No.2 Tako završavaju ove priče. buy albion gold Bio sam u krivu. Canotte Chicago Bulls Ovo je bio samo početak”, napisao je Nordland u svojoj knjizi Ljubavnici/The Lovers.

  “Oni su nepismeni, nisu išli u školu, a jedno je starije od drugog za godinu/dvije. nike air max bw homme buy albion gold Fascinantno je da je poezija igrala važnu ulogu u njihovim životima iako je ne mogu čitati. Stoga su je slušali u pjesmama”, kazao je on CNN-ovoj Christiane Amanpour.

  Ali se udvarao Zakiji uz poeziju koju joj je recitirao, pričama koje joj je pripovijedao, starim perzijskim pričama koje su postojale i prije Biblije…

  Zakia je ispočetka sumnjala, plašila se prihvatiti ga znajući kakva ih opasnost čeka u takvom braku. AIR MAX 2017 Canotte nba a poco prezzo asics gel lyte 5 hombre negras Povrijedila bi obiteljsku čast i ubili bi je.

  “Postoji zakon u Afganistanu u kojem piše da za ubistvo žene iz njegove porodice jer je uvijedila njihovu čast, muškarac može odležati maksimalno dvije godine. Canotta Utah Jazz Postoje slučajevi u kojima porodice čekaju i po osam godina prije nego što ubiju djevojku. asics gel pulse 8 męskie Nekad se prave da su se pomirili, i kada svi zaborave na slučaj, desi se ubistvo”, priča Nordland.

  Zaljubljeni par je napustio domove prije nego što će njihove porodice saznati za vezu.

  Njen otac je bio bijesan i zakleo se da će vratiti kćerku kući, čak iako ga to bude koštalo svega. Canotte Brooklyn Nets ‘Ona je dio mog tijela, kako da je pustim s tim mladićem’, govorio je otac. Bilo je teško, svi su bili protiv mene”, pričala je Zakija Nordlandu.

  Zahvaljujući vlastitoj upornosti, Zakia i Ali su preživjeli, skriveni od porodica. Colorado State Rams adidas superstar damskie Ali u Afganistanu, Nordland kaže, njihova budućnost je teška. cheap albion silver Više puta su Alija pokušali ubiti, stoga sa sobom nosi pištolj. New Balance 996 męskie cheap albion gold A Zakija nikada ne izlazi iz kuće, piše NY Times.

  “Postali su heroji generacije, moderni Romeo i Julija koji su odabali vlastitu sudbinu. scarpe new balance running 2015 Cliff Pennington Jersey albion silver Nisu željeli riskirati živote i doći u Evropu.

 • Toronto Raptors
 • Taylor Martinez College Jerseys Nisu željeli riskirati život svog djeteta.

 • Adidas Nmd Donna
 • buy albion silver Ne razumiju zašto nije moguće da jednostavno traže azil i dobiju vizu. Nike Air Max 2017 Dames

  cheap albion gold Air Jordan 6 Retro Ne razumiju zašto nije moguće da civilizirano napuste vlastitu zemlju”, pojašnjava Nordland.

  Uprkos poteškoćama, oni su se vjenčali. Imaju i jednogodišnju kćerkicu Ruqiju. NIKE AIR MAX LD-ZERO scarpe nuove della nike Želja im je da je školuju, iako je djevojčica.

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.