Enesa Pavlović: Zbog problema na koži odlučila sam proizvoditi prirodne sapune

09.02.2016.  //  Ostalo, Teme  //  Nema komentara

Prosvjetna radnica iz Sarajeva Enesa Pavlovićveć godinu dana sama pripravlja sapune od isključivo prirodnih sastojaka. Kaže kako se na ovaj korak odlučila isključivo zbog svojih potreba, jer je imala problema s kožom.

“Osjetljivost moje kože, suhoća, peckanje poslije kupanja i stalno korištenje mlijeka za tijelo su bili povod za prvi sapun.Jednostavno nisam mogla pronaći adekvatan preparat koji bi mi pomogao i odgovarao mojoj koži”, priča nam Pavlović.

Nakon pozitivnih rezultata na Enisnoj koži njene sapune počeli su koristiti prije svega članovi porodice, a nakon toga i prijatelji. Tako seposao počeo širiti.

Sastojci od kojih priprema sapune su potpuno prirodni. Uglavnom je riječ o kozijem mlijeku, medu, maslinovom ulju. To su, kaže naša sagovornica, isključivo domaći proizvodi.

Korištenje ovih sapuna je prednost u odnosu na druge iz razloga što ne sadrže sve one hemijske preparate, isušivače i razne dodatke koji kod kože izazivaju osjetljivost i nadraženost, jer kod ovih sapuna nakon pranja nije potrebno kod nekih tipova kože koristiti kremu, sadrže veliki broj vitamina i minerala koji su potrebni za zdravu kožu.

Saznajte više na ovoj Facebook stranici.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.