Istina o prvom međurasnom TV poljupcu: Kako su kapetan Kirk i poručnica Uhura mijenjali svije(s)t? (VIDEO)

14.10.2016.  //  Teme  //  Nema komentara

U novembru 1968. asics buty sklep Canada Goose Mystique Parka godine, svijet showbizza je potresen nakon jedne scene u čudesnoj scifi seriji Star Trek, za koju su zaslužni glavni likovi Capt. Footwear Gears Kansas Jayhawks Kirk (William Shatner) i Lt. nike free 4.0 uomo Uhura (Nichelle Nichols). U trećoj sezoni serije, u sada već planetarno popularnoj epizodi ‘Plato’s Stepchildren‘, glavni likovi su pretvoreni u robove kojima je oduzeta volja. Nike Air Jordan Baratas Superiorna bića nazvana Plationianci sa moćima telekineze tjeraju ekipu sa zvjezdanog broda da rade što oni žele. ff14 gold Tako su William Shatner i Nichelle Nichols prisiljeni da se poljube.

Shatner, u svom maniru, govorio je “neću te ljubiti, neću”, no nije se mogao oduprijeti. Canada Goose Ontario Parka Tako je nastao prvi međurasni poljubac prikazan na američkoj televiziji. Adidas Zx Flux Femme Porte New Balance Furon homme

Možda niste znali, no prvobitni plan je bio da poljubac podijele Nichelle Nichols i Leonard Nimoy (Mr. Adidas Original Zx Flux Homme Parajumpers Simona Spock). No, poznata glumica je u intervjuu Vancouver Suna otkrila kako se u sve umiješao William Shatner, rekavši “Ako će iko ljubiti poručnicu Uhuru, to ću biti ja”, i scenario je promijenjen.

“Bilo je zanimljivo. Ali tada nisam mislila kako je to prvi međurasni poljubac. Adidas Superstar Femme Fleur canada goose freestyle vest Dobila sam scenario i pomislila kako je divno što ćemo unijeti malo romanse u seriju. nike air max 2016 dames Air Jordan 11 Homme Bilo nam je zabavno tokom vježbi i snimanja”, kazala je Nichelle.

Ipak, ubrzo je zabavu zamijenila briga – kako će gledatelji prihvatiti ovu scenu? Snimili su više opcija, scene s poljupcem i scene u kojima se ne vidi poljubac. Canotte NBA

New Balance 678 femme NBC je na kraju odlučio pustiti prvu verziju.

Glumica Nichols se u ovom intervjuu prisjetila i trenutka kada je željela napustiti seriju, ali je spriječio upravo Dr. New Balance 999 homme Martin Luther King.

“Ne smiješ, apsolutno ne smiješ. Da li znaš da je tvoja uloga prva nestereotipna uloga za Afroamerikance. Patrick Chung Prva si. Air Jordan 10 Homme Ovo nije ženska uloga. Asics Gel Lyte 3 Femme Ovo nije crna uloga. Nike Roshe Run Femme Ovo je jednaka uloga, kvalitetna uloga na komandnom mjestu. Moraš nastaviti za svu djecu, žene i sve ostale koji nas prvi put vide na jednakom mjestu sa jednakim nivoom dostojanstva i autoriteta sa ostalima’ kazao mi je doktor King”, pojasnila je Nichols.

Uprkos statusu koji ima ova čuvena scena, s vremenom su se pojavili snimci sličnih poljubaca koji su prikazani nekoliko godina ranije.

U decembru 1967. asics gel nimbus 15 homme New Balance 997.5 homme San Antonio Spurs Jerseys godine, Nancy Sinatra je snimila TV film ‘Movin’, u kojem je glumila sa Sammy Davisom Jr. Ona je glumila pjevačicu, a on fotografa. Maglie NBA NIKE Air VAPORMAX U filmu je Sammy poljubi u obraz.

A u junu 1962.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.