Zajednička volonterska akcija u Udruženju Sunce

30.03.2012.  //  Novosti  //  Nema komentara

Prva ovogodišnja volonterska akcija Udruženja građana Nešto Više (BiH) je održana od 23.03. do 27.03.2012. u Udruženju roditelja i prijatelja djece i osoba sa posebnim potrebama Sunce, u Mostaru. Volonteri Nešto Više iz Banja Luke, Sarajeva i Mostara, su zajedničkim snagama sa volonterima, osobljem i korisnicima Sunca u ovih pet dana uređivali prostorije i vrt Udruženja Sunce.

Obavljeni su sljedeći radovi: izmjena pijeska u pješčaniku, uređenje vrta i sadnja novih stabala i sadnica, uređenje travnjaka, zaštita drvenih greda centra, farbanje betonske konstrukcije ograde, uređenje i bojenje zidova centra, izrada i ugradnja specijaliziranih polica za materijal i izložbenih polica za radove korisnika, generalno čišćenje i uređenje, te ukrašavanje zidova u prostorima gdje borave korisnici. U toku je izrada nove table Sunca, koja signalizira lokaciju Udruženja sa ulice.

Dvanaest volontera Nešto Više koji su radili na realizaciji 63. volonterske akcije, te odradili ukupno 230 volonterskih sati, su: Miroslav Bundalo iz Banja Luke, Adisa Kablar, Lejla Ribić i Armin Poljo iz Sarajeva, te Željka Rubinić, Maja Vican, Edin Balalić, Marko Jakovljević, Ivana Pandža, Vanja Sudar, Velibor Sudar i Sanja Đermanović iz Mostara.

Od mnogobrojnih volontera iz Sunca koji su pomagali tokom akcije, najviše truda uložile su gospođe Sabina Šuta, Murisa Huseinspahić i Šana Hamzai, te korisnik Saša Šehić, koji je proglašen za najboljeg volontera akcije. Posebne zahvale idu i osoblju te direktorici Sunca gospođi Erni Kotlo, koji su volonterima Nešto Više ukazali povjerenje i otvorili vrata Centra.

Važno je napomenuti da je podrška akciji dolazila sa mnogih strana od ljudi koji poznaju i poštuju rad, te misije Udruženja Sunce i Nešto Više, od kojih ističemo volonterske angažmane: HP Investing, čije je osoblje uredilo prilaz Suncu; Alen Bjelavac koji je servisirao klimu; Maja Rubinić koja će izraditi tablu Sunca; Milka Boječko koja je darovala 77 čuvarkuća; te Maja Vukotić Bajramović koja je darovala stablo jabuke.

Udruženje građana Nešto Više (BiH), kroz svoj PeaceTrails Program Stipendiranja redovito organizira volonterske akcije širom Bosne i Hercegovine u cilju pomaganja lokalnim zajednicama, te organizacijama i pojedincima. Volonteri Nešto Više su u posljednjih osam godina realizirali 62 volonterske akcije u 44 bosanskohercegovačke lokalne zajednice, te tri akcije pomoći ljudima u New Orleans regiji u SAD-u, nakon tragedije koja je zadesila to područje 2005. godine.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.