U Mostaru otvorena izložba radova djece sa posebnim potrebama

10.04.2012.  //  Novosti  //  Nema komentara

Humanitarna izložba Čudnovati svijet učenika i zaposlenika mostarske Osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama otvorena je u utorak naveče u mostarskoj galeriji Aluminij.

Tim povodom u izjavi za Fenu v. d. ravnateljice te škole Maja Mustapić rekla je kako je izložba prodajnog karaktera, a svrha joj je završetak akcije prikupljanja sredstava za kupovinu specijalizovanog vozila za prijevoz učenika u invalidskim kolicima.

“Nadamo se kako ćemo izložbom privući veliku pažnju. Pozvali smo veliki broj pravnih i fizičkih osoba, a nadamo se da ćemo uz pomoć njihove velikodušnosti uspjeti prikupiti još 20 hiljada maraka, koje nam nedostaju za kupovinu specijaliziranog vozila čija je cijena oko 100.000 maraka”, rekla je Mustapićeva.

Izloženo je 75 radova učenika koji su izrađeni različitim tehnikama - kolaž, akvarel, tempera, oslikavanje…

Ivana Galić, profesorica likovne kulture u Osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama, izjavila je za portal Pogled.ba kako je u dosadašnjim akcijama prikupljena većina novca, te se očekuje kako će ovom izložbom konačni cilj biti postignut.

“Izloženi radovi nisu rađeni isključivo za ovu izložbu. To su crteži djece na kojima oni rade svakodnevno. Mislim da i oni iz redovnih škola mogu nam pozavidjeti na ovakim radovima”, zaključila je profesorica.

Izložba Čudnovati svijet biće postavljana u galeriji Aluminij  do 12. aprila, uz napomenu da je ulaz na izložbu besplatan.

Manjine.ba/ Foto: Pogled.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.