Održana šesta Skupština saveza SUMERO

28.05.2012.  //  Teme  //  Nema komentara

Savez organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama FBiH SUMERO, nevladina je i neprofitna organizacija civilnog društva, koja danas broji preko 30 udruženja članica.

Šestoj po redu godišnjoj Skupštini ovog saveza, održanoj u petak u Sarajevu, prisustvovalo je 17 udruženja, a u ovu porodicu tada su primljena još dva člana – Udruženje Osmijeh iz Novog Travnika i Udruženje Humanost iz Zenice.

Skupštinu je otvorila Prof.dr.sc. Fata Ibralić, predsjednica Saveza SUMERO, Haris Haverić, direktor Saveza SUMERO, prezentovao je ostvarene rezultate i aktivnosti Saveza tokom protekle godine, a svojim prisustvom Skupštinu je uveličao Federalni ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber.

Nakon usvajanja svih tačaka dnevnog reda učesnici su imali priliku pogledati film Pozitivno o intelektualnim teškoćama o prvim stambenim zajednicama za osobe s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici, koji je snimila produkcijska kuća Refresh Production, na čelu sa Ademirom Kenovićem. Film je prikazao život osoba s intelektualnim teškoćama koji žive u lokalnoj zajednici – njihov odlazak na posao ili u kupovinu, obavljanje kućanskih poslova, druženje s prijateljima, učestvovanje u sportskim takmičenjima.

Tokom Skupštine dodjeljene su zahvalnice za dugogodišnji rad i posebne zasluge gospođi Vasiliji Veljković, kao i kompanijama Raiffeisen Bank BiH, Tondach i Securitas BH.

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.