Volonterska manifestacija Probudite se!

07.06.2012.  //  Novosti  //  Nema komentara

U sklopu KIDS festivala koji se održava od 8. do 12. juna 2012., volonteri Lokalnog volonterskog servisa koji djeluje u okviru Saveza organizacija za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama SUMERO, organizovat će tradicionalnu volontersku manifestaciju Probudite se!

Cilj manifestacije je pružanje podrške i promocija istinskih mogućnosti djece i osoba sa intelektualnim teškoćama, te prikupljanje sredstava za podršku okupacionim radionicama i za izgradnju Centra za podršku osobama s invaliditetom.

Manifestacija Probudite se! će se održati u ZETRI (Olimpijska dvorana- Juan Antonio Samaranch), a sadržavat će prodajnu izložbu radova, slikarsku koloniju Maja i prijatelji, izložbu slika Pozitivno o intelektualnim teškoćama, zid podrške osobama s intelektualnim teškoćama, te prateći zabavni program (face painting, nastupi djece sa intelektualnim teškoćama).

Posjetom ovoj manifestaciji svako može dati svoj doprinos u razbijanju predrasuda prema ovoj ranjivoj populaciji i u promociji istinskih mogućnosti osoba sa intelektualnim teškoćama.

Ove godine na manifestaciji učestvuje 18 organizacija iz cijele BIH.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.