Uklonjen sporni natpis u Pionirskoj dolini

22.08.2012.  //  Novosti  //  Nema komentara

Natpis o zabrani korištenja autodroma u Pionirskoj dolini zgorzila je bh. javnost.

Naime na obavještenu, između ostalog, piše da je zabranjeno korištenje autodroma djeci s fizičkim oštećenjima. Ovakva konstrukcija zasigurno vrijeđa mališane sa posebnim potrebama i njihove roditelje.

“Prilikom prevoda pravila korištenja samog rekvizita s engleskog jezika, a koji smo dobili od proizvođača, jednostavno se potkrala greška i došlo je do doslovnog prevoda samih termina. Nikako nije bila namjera uvrijediti djecu sa posebnim potrebama i umanjenim sposobnostima i njihove roditelje. Naša namjera je jednostavno bila spriječiti da dođe do povreda naših najmlađih posjetilaca. Dat je nalog da se greška ispravi, a mi se ovom prilikom najiskrenije izvinjavamo”, kazala je Aldijana Hamza, stručna saradnica za informisanje u KJKP Park.

Haris Čaušević, izvršni direktor NVO altruista Svjetlo, komentarišući ovaj natpis, istakao je sigurnost djece najbitnija, te dodao da ova organizacija ima dugogodišnju saradnju sa Pionirskom dolinom, te da je njihovim članovima osiguran besplatan boravak i korištenje rekvizita, piše Radiosarajevo.ba.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.