Košarka za osobe sa umanjenim sposobnostima

05.12.2012.  //  Novosti  //  Nema komentara

„ Velika zahvalnost Kulturnom centru „ Kralj Fahd “ za odličnu organizaciju i doček za svih šest ekipa. Ovaj dan su učinili sigurno sretnim i radosnim osobama sa umanjenim sposobnostima. Ovo puno znači, jer su ekipe dočekane kao važne zvanice, u prijateljskoj atmosferi smo se nadmetali u košarci. Drago nam je da smo stekli još prijatelji koji će na svoj način pružiti podršku osobama sa umanjenim sposobnostima da budu ravnopravni članovi društva,“  kaže Haris Čaušević, direktor NVO Svjetlo za Manjine.ba o danas održanom košarkaškom turniru.

Kulturni centar ”Kralj Fahd” u partnerstvu s NVO Altruista ”Svjetlo” organzirao je danas košarkaški turnir povodom Međunarodnog dana volontera, Međunarodnog dana osoba s umanjenim sposobnostima i Međunarodne sedmice košarke za osobe s umanjenim sposobnostima.
Na turniru je učestvovalo šest zavoda za osobe s umanjenim sposobnostima: NVO Altruista ”Svjetlo”, Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom ”Nahorevo”, Zavod Mjedenica, Radost života, Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje i Zavod “Drin”.

„ Najvažnijim smatram to što smo zajedno poslali važnu poruku da je volonterizam veoma važan faktor u našem društvu i tako smo obilježili Međunarodni dan volonterizma-akcijom.“ Čaušević dodaje da ovo nije bilo natjecanje između ekipa, promovirala se košarka, potom su uslijedile egzibicije u pucanju trojki, izvođenje slobodnih bacanja i dodavanje lopti.

Pokrovitelj turnira je NJ.E. Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije koji je zajedno sa pomoćnikom Kantonalnog ministra kulture i sporta  Miralemom Zubovićem otvorio turnir. Turniru su prisustvovali i bivši košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine Sejo Bukva, Samir Avdić, Dino Konaković i Samir Lerić, kao i bh. glumci Aleksandar Seksan i Mirvad Kurić.

Nakon turnira učesnicima su uručene nagrade i zahvalnice Kulturnog centra „Kralj Fahd“ Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije.

 

 

E.S.,  Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.