Halid Bešlić posjetio mlade sa umanjenim sposobnostima

17.06.2013.  //  Teme  //  Nema komentara

Poznati i omiljeni vokalni interpretator Halid Bešlić sa zadovoljstvom se odazvao pozivu članova NVO Svjetlo koje okuplja mlade sa umanjenim sposobnostima, da ih posjeti u njihovim prostorijama u Sarajevu. U nastavku prenosimo priču koju su o ovom događaju poslali u redakciju Manjine.ba

Tekst i fotografije:  Haris Čaušević, NVO altruista Svjetlo

Nedimov poziv u petak, 14 juna popodne, izazvao je buru oduševljenja, „Halid Bešlić će posjetiti članove naše organizacije“. Sjajna vijest, odmah smo počeli sa pripremama. Dobili smo zadatke osmisliti pitanja, izabrati 3 pjesme, pripremiti poklone iz naše art radionice, pripremiti poster za potpisivanje. Priliku za susretom dobilo je 16 naših najaktivnijih članova kao nagradu za učešće u volonterskim eko akcijama i art radionici, za društveno korisni rad.

Subota, 15. juni , 15:00h u naš Centar ulazi Halid Bešlić sa timom, pozdravlja se sa našim članovima i uručuje prvi dar CD „Romanija“ i ulaznice za koncert. Nedim uručuje poklone, pregršt slatkiša. A mi „ Ko bi reko čuda da se dese…“ .

Riječi dobrodošlice i kratko o radu naše organizacije. Darovi iz naše „ArT LiNe“ radionice za Halida, Sejdu, Nedima , kao i majice sa sloganom „Dobro je biti pametan, pametnije je biti dobar“, a Denis Barta je uručio vlastiti CD sa svoje dvije pjesme.

Poseban dar –  priznanje SRCE SVJETLA  uručen je Halidu Bešliću, zbog humanosti i plemenitih akcija koje je iskazao prema ranjivim kategorijama društva u BiH ali i regionu, jer uživamo u njegovim hitovima i ispunjavamo dušu, jer pjeva nezaboravne hitove, jer je najbolji ambasador BiH i ponosni smo na njega. Prije Halida priznanje je uručeno: Željku Komšiću, Mirsadu Kebi, Ibrahimu Hadžibajriću i Mladenu Dakiću.

Denis Barta, naš prijatelj, slijepi dječak koji izvrsno svira klavijature i pjeva, izveo je pjesmu „ U meni jesen je“ a Mirsad, koji učestvuje na našim karaoke zabavama, sa Halidom je otpjevao „Put me zove…“ .

Nakon toga, svi su sa posterom u ruci čekali u redu za autogram.

Naš susret je krasio i razgovor, kao intervju, a naši članovi su postavljali pitanja i saznali o životu, porodici, pjesmama, koncertima, podršci i očekivanjima od koncerta na Koševu.

Pred rastanak , Denis Barta je svirao, Halid Bešlić počeo a potom smo svi kao hor otpjevali „Prvi poljubac“…

Na kraju je naš gost odjenuo majicu sa našim sloganom i zajedno s nama uputio poruku „Gradimo društvo jednakih mogućnosti“…

Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.