Bajramska izložba unikatnih radova mladih sa umanjenim sposobnostima

05.08.2013.  //  Novosti  //  Nema komentara

Mladi s umanjenim sposobnostima, polaznici ‘ArT LiNe’ kreativne radionice  NVO altruista ‘SVJETLO’, u partnerstvu sa MC Mercator BiH d.o.o. i VF Komercom organizuju  prodajnu izložbu ručno rađenih radova mladih s umanjenim sposobnostima.

Izložba će biti upriličena u povodu praznika Bajrama. Za ovu izložbu 12 polaznika ‘ArT LiNe’ radionice pripremalo se od maja mjeseca i održano je ukupno 26 art radionica u trajanju od 104 sata i izrađeno je 750 različitih unikata.

Prodajna izložba ručno rađenih radova  održat će se  u MC Mercator – ul. Ložionička i Wisa shoping centar – ul. Kurta Schorka br. 7, od 5. do 8. avgusta u periodu od 10:00 do 21:00 sat.

Kao i svake godine, polaznici ‘ArT LiNE’ radionice su pripremili i unikatne čestitke za Bajram koje se također mogu kupiti na prodajnoj izložbi ili naručiti putem e-maila: svjetlo@svjetlo.ba ili na telefon 033/711-535.

Polaznici ‘ArT LiNe’ kreativne radionice će na ovoj prodajnoj izložbi predstavit će slike od gipsanih figura, slike od sušenog cvijeća, ukrasne kutije od  keramike, ukrasne kutije decoupage tehnika, svilene marama, slika na staklu, ukrasni ramovi, ukrasne šolje, svijećnjaci, mirisni sapuni, mirisne svijeće, kutije za nakit, magneti, ogrlice, čestitki, ručno bojanih figura.

Prikupljena finansijska  sredstva od prodaje ručno rađenih radova bit će usmjerena za kupovinu materijala za kontinuirani rad ‘ArT LiNe’ kreativne radionice i nagrade polaznicima.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.