Džeko, Pjanić i Begović: Vratiti osmijehe na dječija lica

13.08.2013.  //  Novosti  //  Nema komentara

Najljepša sportska priča nastavljena je danas druženjem u Centru za slijepu i slabovidnu djecu u Sarajevu. Pored bosanskohercegovačkih fudbalskih reprezentativaca Edina Džeke, Miralema Pjanića i Asmira Begovića, s djecom su se družili i predstavnici UNICEFA koji je, od danas i zvanično postao ponosni partner Sportskih igara mladih.
Edin Džeko i ranije je, kao ambasador UNICEF-a učestvovao u sličnim akcijama, a kako je kazao, rado će to raditi i u narednom periodu.

”Uvijek je lijepo biti ovdje, sretan sam kad mogu pomoći bilo kome. Ova djeca zaslužuju pomoć i podršku, mi ćemo je uvijek rado pružiti. Znamo koliko im je naša podrška potrebna i značajna. Naša misija je da ovoj djeci obezbijedimo normalan život”, rekao je Džeko.

Oduševljenje današnjim druženjem nisu krili ni ostali članovi našeg nacionalnog tima.

”Poseban je osjećaj biti dio najljepše sportske priče. Nisam očekivao da će ovo druženje biti tako lijepo. Jedva čekam narednu godinu i nove Sportske igre mladih”, rekao je fudbaler Rome i naše reprezentacije Miralem Pjanić.

Nakon oficijelnog dijela, fudbaleri su odigrali i revijalnu utakmicu sa specijalnom zvučnom loptom, a djeca su ih ispratila dugotrajnim aplauzom.

FOTO: Damir Hajdarbašić, Manjine.ba

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.